Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Muddermassor från brobygge till Timrå

Muddermassor från brobygget i Sundsvall hamnar i Timrå.
Dit kommer det med pråmar för mellanlagring.
Men vart de förorenade massorna slutligen hamnar är inte beslutat.

Under arbetet med brobygget över Sundsvallsfjärden kommer det att muddras massor från havsbotten. De massorna kommer att levereras till Söråkers Deltaterminal med pråmar. Totalt beräknar man att cirka 200 kubikmeter förorenade muddermassor kommer att hanteras i terminalområdet.

Massorna kommer att transporteras via pråm från byggarbetsplatsen i Sundsvallsfjärden och sammanlagt rör det sig om ungefär åtta pråmlass med muddermassor som kommer att omlastas i terminalområdet. Pråmarna beräknas att anlända hamnen i Söråker var tredje till var fjärde vecka.

Miljö- och byggkontoret vid Timrå kommun har gett tillstånd till transporterna och även länsstyrelsen har i ett yttrande gett klartecken till transporterna. Men vart massorna, som klassas som måttligt förorenade, slutligen kommer att hamna är inte beslutat ännu. Den frågan ligger hos Havs- och vattenmyndigheten och om massorna ska dumpas eller transporteras till en godkänd mottagare kommer de att ta ställning till.