Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Multisjuk: Nyåret ringdes in – 365 nya dagar att slåss mot Försäkringskassan

Nyåret ringdes in. Fyrverkerier spelade på himlen. Hundar sov i sängen. Gott nytt år-hälsningar från när och fjärran. En strålande kul nyhet – äldsta sonen förlovade sig.

Så läser jag ett Facebook-inlägg om att det är drygt 500.000 minuter till nästa år. 365 dagar. Och där brister det. Någon annan skriver "Jag väljer livet". Som om det finns ett val?!

Jag håller stenhårt på här och nu. Och det mår jag bra av.

Men nu. 365 nya dagar att fylla med smärta. 2018 sov jag 365 600 minuter. Och jag känner bara... jag orkar inte mera. Tårarna rinner hejdlöst. 365 jävla nya dagar. I soffan.

365 dagar nya dagar med illamående, svettningar, feber, magknip, diarré, värk i händer, höfter, nacke, huvud, ländrygg, rumpa, axlar. Och utan inkomst. Ett nytt år att slåss mot försäkringskassan.

Så lätt är det att förlora sin strategi, sitt halmstrå, när man är multisjuk.

Här och nu! Ha inga förväntningar! Planera inget! Ta dagen som den kommer!

Jag jobbar mig tillbaka från tårarna. Sakta. Jag är här och nu. Snart är det en ny dag. Den tar vi då och så glömmer vi resten.

Här och nu. Resten är övermäktigt.

Katta

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel