Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mumien 3 - Drakkejsarens grav

Tredje Mumienrullen är hygglig, om än inte lysande. Visst håller detta frejdiga matinékoncept stilen, men det börjar samtidigt te sig både slitet och lite oinspirerat trots allt flashigt utanpåverk.

Det numera pensionerade äventyrarparet Rick och Evelyn O´ Connell ställer upp på ett sista uppdrag på plats i Kina. Som vanligt går inget som planerat, och den gifta duon har snart händerna fulla med diverse mer eller mindre otroliga ting. Äventyret som följer involverar såväl en ondsint mumifierad kejsare med jättearmé och Shang Ri-La som en god häxa, storvuxna snömän och massor av upplivade skelett.

Kanske hade jag gnällt mindre om Brendan Fraser varit en roligare hjälte, men det är bara att konstatera att han är tämligen färglös jämfört med många andra filmhjältar, däribland den sextiosexårige Harrison Ford.