Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Museipedagogerna på Norra berget har sagts upp

Museipedagogerna på Norra berget i Sundsvall har sagts upp från 1 januari.
Det känns som ett skämt, men det har bekräftats av vår chef under veckan, säger Johanna Ulfsdotter.

Vi är vana vid att se dem med sjalar om håret och i långa vida kjolar. Med stort kunnande och inlevelse brukar Johanna Ulfsdotter och Ulrika Stenbäck Lönnquist förmedla berättelserna om vårt kulturarv.

Efter att Johanna Ulfsdotter hade läst i ST om att kommunens Kom ut-verksamhet på Södra berget, liksom museipedagogerna kulturhistoriska verksamhet på Norra hotades, kontaktade hon sin chef som bekräftade den planerade förändringen.

Vi är uppsagda från den 1 januari, även om det formella beslutet ska tas på onsdag, säger hon.

I starten var satsningen på Norra berget ett EU-projekt men sedan 2004 har museipedagogernas arbetsgivare varit Sundsvalls kommun och barn- och utbildningsförvaltningen.

Det här kommer att utarma både tillgängligheten och den dagliga verksamheten på Norra berget. Det är ju vi som håller i all skolverksamhet, samtidigt som vi jobbar mot Mittuniversitetet, museet och länsmuseet. Det handlar om information, seminarier och om föreläsningar om vår kulturhistoria. Det känns ödesdigert för hela satsningen på Norra berget, säger Johanna Ulfsdotter.