Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Musik Direkt intar Sollefteå - talanger från hela Västernorrland tävlar

Musikälskande ungdomar i åldrarna 13 till 21 år står i fokus när regionfinalen av tävlingen Musik Direkt går av stapeln på lördag.
Tio akter ska få göra upp om segern på Hullsta Gård i Sollefteå.
– Tävlingen är en språngbräda för unga att satsa på sitt eget musikaliska skapande, säger Jörgen Åslund.

Gilla Mittnöje på Facebook för fler nöjesnyheter

Varje år arrangeras Musik Direkt som består utav tre olika etapper med deltävlingar, en länsfinal och slutligen en riksfinal. Efter två deltävlingar i Örnsköldsvik och Sundsvall har 26 akter blivit tio inför den kommande regionfinalen. Varje individuell akt framförs live inför publik för att sedan bedömas.

Enligt Jörgen Åslund kan man som besökare vänta sig i vanlig ordning en stor blandning på musikstilar.

– Det viktigaste är att tävlingen blir en mötesplats för olika stilar att mötas. Oavsett vilka förutsättningar man har kan man ta till sig av andras musikaliska uttryck och utveckla sitt eget, säger Jörgen Åslund, projektledare för Musik Direkt.

Läs även: De gick vidare i Musik Direkt från Ö-vik

Totalt tävlar tio akter, från hela Västernorrland, i regionfinalen. Vill man ta hem segern är just det egna uttrycket väldigt viktigt, enligt Jörgen Åslund, men samtidigt betonar han åter igen att Musik Direkt är mer än bara en tävling.

– Deltagarna ska få känna att de under resans gång kan avancera och ge varandra konstruktiv kritik. Det är också viktigt att man kan bli inspirerad och inspirera andra att våga satsa som musiker, säger han.

För den vinnande akten av regionfinalen väntar riksfinalen Imagine som går av stapeln 5-7 maj i Uddevalla. Vinnaren i sin tur från riksfinalen får representera Sverige i den internationella tävlingen.

Regionfinalen avgörs klockan 18:00 på Hullsta Gård i Sollefteå. Programvärd för kvällen är sångaren och revyartisten Martin Häggström från Söråker.

Läs även: De gick vidare i Musik Direkt i Sundsvall