Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ahlberg, Ek & Roswall har releasefest på hemmaplan

/
  • Emma Ahlberg, Niklas Roswall och Daniel Ek är aktuella med nya skiva

På onsdagskvällen blir det releasekonsert och världspremiär för folkmusiktrion Ahlberg, Ek och Roswalls tredje skiva, AER, på Sveateatern i Sundsvall.

Annons

Ahlberg, Ek & Roswall spelar traditionell folkmusik från sina hemtrakter I Skåne och Medelpad, men även en hel del egna låtar. Nu är de aktuella med tredje skivan "AER". Daniel Ek berättar att det har varit ett långt arbete.

– Det ska bli kul att ha release på hemmaplan. Det har vi inte haft med de två andra skivorna. Det blir en specialkonsert. Lite festligare och med mer förberedelser, säger han.

Releasekonserten på Sveateatern i Sundsvall blir också startskottet för en lång höstturné. Den tar vägarna förbi Ångermanland med spelningar i Kramfors, Härnösand, Örnsköldsvik och Näsåker. Sedan blir det ett sista gig hos Mats o Karin innan det bär utomlands.

– Ja, turnén slutar i Japan. Det är genom ett samarbete med en japansk arrangör, Harmony fields. Det blir tredje svängen för mig dit, säger Daniel Ek.

Med på spelningarna i Ångermanland och Japan är också Ulrika Bodén, Petter Berndalen och Göran Månsson. Tillsammans bildar de Sweden Allstars.

– Det blir ett stort gäng och Ulrika har vi samarbetat med tidigare.

På Sveateatern spelar Ahlberg, Ek och Roswall två set med låtarna från skivan. Konserten startar kl 19:00.

Gilla Mittnöje på Facebook för fler nöjesnyheter

Annons