Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Alla ska få vara den de vill vara" - Evelina Olsén sjunger årets Pridelåt

Sången kom till en kväll hemma hos författaren Camilla Läckberg. Nu är "Kärleken är vi" årets Pridelåt.
– Jag tror att alla kan känna igen sig i den, säger Evelina Olsén som framför låten.

Annons

Artisten Evelina Olsén var hemma hos vännen Camilla Läckberg en kväll och åt middag. De bestämde sig för att skriva en låt om Evelina Olséns personliga resa.

– Innan jag träffade Sofie, som jag är gift med, så hade jag bara levt med män. Vi ville skriva en låt om det och om hur självklart det borde vara att få leva med vem man vill. Tyvärr är det ju inte så för alla, säger Evelina Olsén.

Även om låten handlar om Evelina och hennes fru tror hon att alla kan känna igen sig i låten. Att det är årets låt på Pridefestivalen i Stockholm känns speciellt för henne.

– Det betyder jättemycket. Jag och Sofie träffades för första gången på Pride. Det blir lite som att knyta ihop säcken. Jag tycker att Pride är världens viktigaste festival eftersom den handlar om att alla ska få vara den de vill vara.

Hon säger att hon är överväldigad över responsen som "Kärleken är vi" har fått hittills.

– Det har varit fantastiskt. Både på sociala medier och från folk som skriver att låten får dem att börja tro på kärleken igen och att den ger dem styrkan att vara sig själva. Det gör mig så glad att många verkar gilla låten.

Efter attentatet på en gayklubb Orlando, USA, tidigare i sommar där 49 personer dog och ännu fler skadades säger hon att Pride är viktigare än någonsin.

– Det som hände är så fruktansvärt och det är verkligen ett hot mot oss alla. Det är klart att det finns en oro, men jag vill ändå fokusera på kärleksbudskapet under Pride. Det känns ännu viktigare nu i och med allt som händer i världen. Jag ser det som en mission med min låt.

Prideveckan pågår mellan den 25-31 juli i Stockholm. På invigningskvällen av Pride Park den 27 juli ska Evelina Olsén framföra låten.

– Alla borde gå på Pride för att det verkligen är för alla. Det är en otroligt öppen och kärleksfull stämning.

Camilla Läckberg säger i ett uttalande till TT att det är hedrande för henne att ha fått skriva årets Pridelåt.

– Rätten att vara och älska vem man vill ligger mig varmt om hjärtat. Prides arbete i den kampen är otroligt viktigt. (TT)

Mer läsning

Annons