Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alternativa Sundsvall Block Party – en chans för nya artister att synas

Sundsvall Block Party, som arrangeras för tredje året i rad, sätter musiken i fokus. De är väldigt nöjda med årets startuppställning med artister som Raised Fist och Naomi Pilgrim.

Annons

När Sundsvall Block Party på fredagen slår upp portarna för en tredje kvartersfest kan de se tillbaka på två år med spännande artister och band som Christian Kjellvander, Alina Devecerski, Imperial State Electric och The Vanjas. Men även lokala förmågor som Red Mecca och Syster Dyster.

Pale Honey spelar på Sundsvall Block Party.

Arrangörsgruppen med bland andra Fredrik Hast, Mikael Andersson-Knut och Karin Zimmerman från Sensus studieförbund och Niklas Bjermkvist och Theresa Bystedt från Pipeline är nöjda med förberedelserna.

– Det känns lite som "vad bra det har gått, vad har vi glömt?". Men det är kanske det att vi har arrangerat det här förut. Dessutom är det fortfarande samma känsla som när vi drog igång, det är samma område och det ska inte bli större, säger Mikael Andersson-Knut.

– Vi gördet mesta vi kan med de tillgångar vi har. Det finns inte så mycket att ändra på, säger Theresa Bystedt.

Det är 18 band och artister som ska uppträda under två dagar. Scenerna är som tidigare klubbscenen inne på Pipeline, Hotellscenen inne på Strand hotell och utomhusscenen.

Naomi Pilgrim spelar på Sundsvall Block Party på fredagen.

– Det är en musikalisk bredd med allt från Raised Fist till Naomi Pilgrim och sedan avslutas allt med intrumental musik med Trummor och Orgel. Det känns mycket spännande, säger Mikael Andersson-Knut.

I år är det dessutom fler lokala band än tidigare.

– Det är häftigt att vi kan ge chansen till ett band som Skulden som gör sin första spelning här. Dessutom på en festival. Det bli perfekt för dem. När vi hörde deras material kände vi att det här blir bra, säger Fredrik Hast.

För Sundsvall Block Party är jämlikhet en väldigt viktig ingrediens, och inte bara på scen.

– Vi bokar i grunden musik som vi tycker om men det ska även vara lokalt och vara jämställt. I år är det även det bakom scenen, säger Mikael Andersson-Knut.

Som tidigare är arrangemanget ett samarbete med Strand hotell och med stöd av bland annat Sundsvalls kommun, Visit Sundsvall och Arrangörslyftet.

Jordskred från Sundsvall är ett av de lokala banden som får chansen att spela på Sundsvall Block Party.

Fakta

Spelchema fredag

18.00 The Amplified mojos (Gatuscenen)

18.30 Tribe Friday (Klubbscenen)

19.00 Marcus Kimaro (Hotellscenen)

19.30 Reparture (Klubbscenen)

20.00 Jordskred (Gatuscenen)

21.00 Vincent Jedselius (Hotellscenen)

21.30 Naomi Pilgrim (Klubbscenen)

22.00 Pale Honey (Gatuscenen)

23.00 Kristian Anttila (Hotellscenen)

Fredrik Hast, Karin Zimmerman, Mikael Andersson-Knut, Niklas Bjermkvist och Theresa Bystedt arrangerar Sundsvall Block Party för tredje gången i helgen.

Mer läsning

Annons