Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Amerikansk garagerock på Rootsy live

/

Rootsy Live ger Sundsvall ännu en kväll med musik från rötterna. På söndagen spelar det amerikanska rockbandet Lee Bains III & The Glory Fires på E-Street.
Dagen till ära är det gratis också.

Annons

Rootsy Live i Sundsvall har haft en fin vårsäsong och ger nu ett band som är på turné i Skandinavien än en gång.

Lee Bains III & The Glory Fires spelar kompromisslös southern rock, och som för en timme eller två tar med publiken på en resa till USA:s södra breddgrader, bomullslandskapet Alabama. Men Lee Bains & The Glory Fires är så långt ifrån bomull som det går att komma. Det är hårt och smutsigt, enligt arrangören.

Rootsy Live har tagit hit bandet till Sverige förut och beskriver mötet så här: "År 2013 kom Lee Bains III & The Glory Fires till Skandinavien för första gången. Luspanka, och spelglada. Vi förälskade oss snabbt i bandets ödmjuka dynamik gentemot varandra och sina medmänniskor, och deras karismatiske sångare Lee Bains III."

Det är inte ett gulligt party-band som kommer till Sundsvall. Lee Bains III & The Glory fires tar tydlig politisk ställning för de svaga och utsatta i samhället, och berättar om ett segregerat södra USA och orättvisorna som finns där.

Musiken är sprungen ur kärlek för band som The Stooges, MC5 och även svenska legendarer som The Nomads och Hellacopters.

Innan de kommer till Sundsvall har de spelat på Debaser Strand i Stockholm och på Captain Cook i Östersund

Bandet består av Lee Bains lll på gitarr och sång, Eric Wallace på gitarr, Adam Williamson på bas och Blake Williamson på trummor.

Debutskivan "There is a bomb in Gilead" kom 2012 och förra året släppte de "Dereconstructed" på det klassiska skivbolaget Sub Pop records.

Mer läsning

Annons