Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Årets två första bokningar klara – spanskt och svenskt gästar New Orleansfestivalen

Nu är det klart – New Orleansfestivalen blir av även i år och hålls den 20-22 juli. De två första bokningarna är spanska artisten Vurro och svenska stjärnskottet Amanda Ginsburg.

Annons

De två första bokningarna till årets New Orleansfestival skulle båda två ha gästat festivalen i Mannaminne redan förra året. Men både för Vurro och Amanda Ginsburg gick det inte riktigt ihop med datumen – och i stället lovade de att komma nästa år. Och visst blev det så.

Spanska Vurro och svenska Amanda Ginsburg är först ut på New Orleansfestivalens lista för årets festival. Foto: Montage/Pressbild

Vurro är artisten som man lätt kommer ihåg. Han spelar på två stycken orglar, ett trumset och sjunger samtidigt genom ett kranium. Hans galna videor har flera miljoner visningar på facebook och nu kommer americanaartisten till Mannaminne för att bjuda på sin shamanska och rytmiska rock'n'roll.

För Plus-kunder: Stigande jazzstjärnan Amanda Ginsburg till Mannaminne i sommar: "Ser verkligen fram emot det"

Amanda Ginsburg drar mer åt det mer klassiska hållet – men sin rena röst och sina tydliga texter jämförs hon ofta med Monica Zetterlund. 2017 var verkligen Amanda Ginsburgs år, hon fick skivkontrakt, släppte sina två första singlar och blev snabbt ett namn på många jazzkunnigas läppar. Nu är hon aktuell med debutfullängdaren och är taggad för sin spelning i Höga Kusten.

Läs om förra årets festival: I helgen är det dags för årets New Orleansfestival – nu är sista artisterna spikade

Mer läsning

Annons