Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Black Jack-sångare nominerad till Guldklaven

/
  • Black Jacks sångare Tony Ljungström, i mitten, är nominerad till årets sångare vid Guldklaven.
  • Tony Ljungström.

I söndagskvällens P4 Dans avslöjades årets nomineringar till dansbandspriset Guldklaven.
Nominerad till årets sångare är Tony Ljungström från Sundsvallsbandet Black Jack.

Annons

Elisa’s och Blender fick flest med två nomineringar vardera och i kategorin Årets dansband blir det Skånederby mellan Donnez, Lasse Stefanz och Sannex. Guldklaven delas ut 12 juli i samband med Dansbandsveckan i Malung och galan direktsänds i P4 under ledning av P4 Dans producent Thomas Deutgen och den erkände finska schlagerkännaren Thomas Lundin.

– Årets nominerade speglar dansbandsåret väldigt väl. Extra spännande i kategorin Årets Dansband där det ju är ett Skånederby, med enormt stora Lasse Stefanz följt av publikstarka Donnez och moderna bandet Sannex, som ju vann ifjol. Det här visar att det finns både styrka, stabilitet och återväxt i branschen, säger Thomas Deutgen, producent för P4 Dans i ett pressmeddelande.

Under kvällen delas det även ut två specialpriser och ett stipendium. Sveriges Radio-priset går till ett nytt, ungt band med tydliga ambitioner att spela dansmusik, Juryns specialpris till någon eller några som utmärkt sig extra under Guldklavsåret och därtill delar SKAP (Organisationen Svenska Kompositörer Av Populärmusik) ut ett stipendium på 40 000 kr.

Guldklaven görs i samarbete med Sveriges Radio, Dansbandsveckan i Malung och Får jag lov.

Mer läsning

Annons