Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blender inleder sommaren på Älvstagården

Danserna på Älvstagården i Jättendal har blivit en tradition.
På fredagskvällen inleder Blender den femte sommaren.

Annons

För femte sommaren i rad arrangerar Håckstabadetsintresseförening danser på Älvstagården i Jättendal, Nordanstigs kommun.

Blender inleder sommaren på Älvstagården.

Förra året blev det marginell vinst och intäkterna gick tillbaka till Håckstabadets intresseförening.

– Det fungerade jättebra förra sommaren och det var ofta mycket folk på våra fredagsdanser, säger Sten-Olof Kardell, kassör i Håckstabadets intresseförening och en av arrangörerna.

Sedan tidigare är Älvstagården ute till försäljning. I väntan på ny ägare upprätthåller föreningen danserna på Älvstagården även i sommar.

– Vi tycker att det är viktigt att danserna på Älvstagården fortsätter eftersom vi vill bevara danskulturen här i Nordanstig på ett så fint beläget dansställe. Många i Hälsingland med omnejd harÄlvstagården som favoritställe, säger Sten-Olof Kardell och menar att det ligger bra geografiskt vid E4 och nära till både Sundsvall och Hudiksvall.

– Vi har fått mycket positiv respons från danspubliken så det är jättekul att arrangera danser ännu en sommar.

Precis som under de fyra senaste somrarna sköter olika ideella lokala föreningar i Jättendal om fiket.

– Samarbetet med föreningarna fungerar jättebra så det kännsroligt att de engagerar sig även i sommar. Föreningarna gör en mycket viktiginsats för att sommardanskvällarna ska bli lyckade. Gott fika i pauserna är enstor del av helhetsupplevelsen för dansarna och för att man ska orka dansa hela kvällarna, säger Sten-Olof Kardell.

Sommarens program erbjuder dans under sju fredagar medpremiär 27 maj, då populära Blender kommer på besök.

– Jag tycker att vi precis som tidigare år har lyckats hitta en mycket bra mix av olika dansband som lockar en bred publik i alla åldrar, precis som vi vill att det ska vara. Vi vill att alla ska känna sig väkomna till Älvstagården för att dansa och ha roligt tillsammans. Det är hela tiden vårt mål, säger Sten-Olof Kardell.

Dansprogram Älvstagården

27/5 Blender

10/6 Voyage

17/6 Sannex

15/7 Blender

29/7 Expanders

12/8 Finix

2/9 Jannez

Mer läsning

Annons