Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De letar Sundsvalls Sinatra

/

En person kommer att få uppträda i Tonhallen – under hyllningsturnén för Frank Sinatra.

Annons

I höst firas minnet av Frank Sinatra som skulle ha fyllt 100 år.

Runt om i USA hyllas legenden på olika sätt. Det släpps böcker och plattor, tv-kanalen HBO visar en nyproducerad film i två delar (”Sinatra: All or Nothing at all”) och på New York Public Library visas utställningen Sinatra: En amerikansk ikon. Och det är bara början.

Men det sker också i Sverige.

Trion Kristin Amparo, Andreas Weise och Christer Sjögren håller en tv-gala och ger sig ut på en hyllningsturné med Sandviken Big Band på Tonhallen.

Men de vill också hitta Sundsvalls egen Frank Sinatra och utlyser nu en audition. Den de väljer ska medverka på konserten i Tonhallen i Sundsvall den 3 december

– Jag tror att vi kommer hitta någon bra i Sundsvall, hela Norrland är väldigt intresserade av storbandsmusik. Det märktes på publiken när vi turnerade förra året. Vi sålde ut dubbla konserter i Sundsvall, säger Andreas Weise.

Idén föddes för ett år sedan.

– När jag efterlyste kvinnliga gästartister i några mellansvenska städer fann jag fantastiska men för mig okända sångfynd. Då insåg jag att det säkert finns en okänd Frankie Boy i varje svensk stad också, säger Christer Sjögren.

All som är intresserade kan redan nu skicka in en ljudfil eller en video till showtic.se. Sedan kommer de att se hur stort intresse det finns för att kunna göra en gallring. I augusti eller september kommer en vinnare att utses.

– Jag har själv sökt via talangjakt så det ska bli kul att sitta på andra sidan av bordet. Det blir både en rolig grej, ett nytt grepp och ett sätt att locka fram bra lokala sångare, säger Andreas Weise som tycker att det ska bli roligt att Kristin Amparo följer med på turnén.

– Jag känner henne sedan förut och vi kamperade i Mello ihop när vi båda hamnade i Andra chansen.

Mer läsning

Annons