Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Empirine släpper ny ep – se första videon här

/

På fredagen släpper Empirine från Sundsvall sin nya ep "The Vermilion King", men även en video.

Annons

För varje skiva Empirine släpper är ett av kraven att den ska vara bättre än den tidigare. Att färdigställa "The Vermilion King" har tagit över ett år och bandet har kastat bort fler låtar än som är på skivan, men de tycker att de till slut lyckades.

– Empirine handlar om att ständigt utvecklas, oavsett om det handlar om musiken eller det visuella. Vi bestämde oss tidigt för att göra precis allting själva. Det har varit kostsamt, i både tid och pengar, men jag är glad att vi har orkat och nått den nivån vi är på i dag, säger Robin Brinck, ena halvan av bandet.

Till videon till låten "Follow the radiance", som också släpps under fredagen, stal de Lordis plastkoncept från "Devil is a Loser".

– Scenerna med mig indränkt i lera är ett hommage till den franske konstnären Olivier Sagazan som gjort sig känd för att göra provokativa konstvideor med just lera. Videon ska, i det här fallet, mest se frän ut. För att få en koppling mellan sångtexten och videon måste vi anställa Guillermo del Toro eller Peter Jacksson ... en dag kanske.

Robin Brincks dröm som ung var att vara rockstjärna, och han menar att med dagens teknik kan han faktiskt vara det också, samtidigt som han sköter ett jobb.

– Många stressar oss att börja spela live och det är så klart målet. Men det är viktigare att skapa oss ett namn, och om vi inte lyckas med det, ja, då är vi nöjda ändå.

Mer läsning

Annons