Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gibrish till musikfestival i Lancaster

/
  • Gibrish ser fram emot att spela i England. Hur mycket de kommer att sjunga på engelska, och hur mycket på svenska, återstår att se. Enligt sångaren Christer Suneson gäller det att känna av publiken.

För två månader sedan gjorde de en miniturné i USA.
Nu åker de till England och spelar på festival.
Sundsvallsbandet Gibrish sprider återigen sin musik i världen.

Annons

På torsdag åker Gibrish till England och Lancaster music festival. Festivalens arrangörer hörde av sig och ville boka bandet.

– Det känns väldigt spännande att de har fastnat för oss, säger sångaren och låtskrivaren Christer Suneson.

Lancaster music festival är en regional satsning på musik. Under festivalen lever hela staden upp och scener skapas på allt från små pubar och restauranger till slott. För Gibrish väntar totalt fyra spelningar på olika scener.

Bland annat på borggården till Lancaster castle.

– Det har aldrig tidigare i modern tid arrangerats spelningar där. Det är första gången slottet används för festivalens räkning, säger Christer Suneson och fortsätter:

– Det låter jättespännande att uppträda på ett slott.

Christer Suneson tror att anledningen till arrangörerna för festivalen hörde av sig är att Gibrish nyligen var i USA.

– Det skapas ett större intresse när man kommer till andra länder. Jag tror att arrangörerna vill få in det folkliga och genuina, säger han.

Han beskriver den egna musiken som folkprogg.

Gibrish var i USA i augusti. Där spelade bandet på en festival i Pennsylvania, och sedan på klubbar i New Jersey och New York. Och det gick jättebra, enligt Suneson. Det nordiska svänget gick hem hos amerikanerna.

Gibrish sjunger vanligtvis på svenska men inför miniturnén i USA skrev bandet om flera låtar till engelska. Christer Suneson berättar att de sjöng det mesta på engelska, men när de frågade vad publiken ville ha – då blev det svenska.

Blandningen av språken hänger med till Lancaster. Även om de flesta låtarna kommer att framföras på engelska.

– Personligen vill jag förstå språket när jag lyssnar på musik. Men det är kul att blanda lite också, säger Christer Suneson.

Bandet håller annars på att göra klart sitt andra album. 2012 kom debutalbumet Pantbanksballader, i vinter väntas album nummer två släppas. Endast mixningen återstår.

– Efter England blir vårt nästa mål att få ut skivan, säger Suneson.

Förutom Christer Suneson består Gibrish av Niklas Karlsson och Daniel Höglund på gitarr, Erik Gunnarsson på trummor, Olle Melkerhed på bas och Klas Ullerstam på keyboard.

Mer läsning

Annons