Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hampus Carlsson tar med sig sommarplågor till Ånge Pride: "Det ska bli superkul"

Ifjol var det premiär för Ånge Pride och på lördagen är det dags för uppföljningen. Klart är att artisten Hampus Carlsson, som släppt succésingeln "Sommarplågor", uppträder. "Det ska bli superkul", säger han.

Annons

Som arrangör och ansvarig för festivalen står precis som i fjol RFSL Sundsvall. Föreningen anordnade Sundsvall Pride förra lördagen och det blev en succé.

Det är sedan tidigare klart att vissångaren Tina Wilhelmsson som kommer till Ånge för att spela och sjunga.

Hampus Carlsson vill sprida glädje med sin musik på Ånge Pride.

Nu har festivalen även bokat artisten Hampus Carlsson som slog igenom 2013 med låten ”Sommarplågor". Han har släppt flera singlar sedan dess och har uppmärksammats för sin färgstarka stil och budskap om att hylla det som är annorlunda.

– Det ska bli superkul. Jag har inte varit så mycket uppåt norr. Jag har alltid velat men det har inte blivit av. Det är bland annat kul av den anledningen. Jag spelade på Luleå Pride för några veckor sedan, säger Hampus Carlsson.

TV: Pridebesökarnas utmaning – följde med paradtåget på rollerblades

Hans låtar bygger mycket på upplevelser som grundar sig i hans uppväxt som tonåring i Halmstad.

– Jag var utsatt när yngre och jag följer inte normen än idag. Därför känner jag mig hemma på pride-festivaler. Och jantelagen finns överallt. Jag vill förmedla glädje min musik och med budskapet att man kan vara hur som helst. Man ska vara sig själv och vara som lyckligast.

Hampus Carlsson menar att hat bygger på att folk är rädd för saker men att man inte behöver vara det. Det handlar bara om att få möta andra sorters människor.

Den senaste singeln "Fester baler maskerader discon klubbar festivaler" är en festlåt som täcker allt från hur fantastiskt det kan vara, men även på den andra sidan

– Det handlar om kärleken och ensamheten i det. Om att täcka över alla sår. Samma sak kan vara för dämpa något eller det man gillar att göra.

Något som Hampus Carlsson gillar att göra är att stå på scenen med sitt band vilket han ska på Ånge Pride.

– Jag sprider glädje på scenen. Det finns ingen plats som känns så hemma som på scen. Det är det jag längtar till efter när jag gjort klart en ny låt.

TV: Så var livesändningen från Prideparaden

Han menar att det är ett helhetsintryck att uppleva honom live.

– Man får uppleva ett intryck av allt på en gång. Det är både musik och konst, säger Hampus Carlsson.

Förutom Hampus Carlsson uppträder Ånge Musikskola, Tina Wilhelmsson, Ånges sommarorkester, Gina & Vera, Benjamin Kjerp, Jearnslag och Jetbone.

Mer läsning

Annons