Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Härnösandsgrabb tävlar om Årets rockröst

På fredag blir det rock med Brolle och Charlotte Perrelli på Gussjönoret. Som en del av sin show anordnar de även tävlingen i Årets rockröst. "Det känns bra att få tävla för Västernorrland där jag har mina rötter" säger musikern som sjunger för Västernorrland.

Annons

William Davis Lind tillsammans med Brolle och Charlotte Perelli.

Brolle är just nu ute på sin årliga turné "Rock n’ Roll On Tour". Det är femte året i rad som resan runt på några av alndets folkparker görs, och den här gången han han med sig Charlotte Perelli. Turnén gör 16 stop och ett av dem är vid Gussjönoret utanför Härnösand nu på fredag. Upplägget är mer än en konsert och vid Gussjönoret bjuder de in till en helkväll med cruising, trubadur och show. En del av showen är tävlingen "Årets rockröst" där unga musiker tävlar mot varandra. En artist från varje område där turnén stannar uppträder och för Västernorrland är det rock- och operasångaren William Davis Lind som blivit uttagen.

– Jag skickade in en demo och tänkte att det kunde vara kul. Det känns bra att få tävla för Västernorrland där jag har mina rötter, säger han.

William Davis Lind är 23 år gammal och kommer från Härnösand. Han har nyligen flyttat till Stockholm för att studera på Operahögskolan. Tidigare har han sjungit rock i åtta år bland annat med rockbandet Nitro Express. Skillanderna mellan rock och opera är dock inte så stora som en skulle kunna tro, enligt William.

– Det är ganska likt rent sångtekniskt. Opera är lite som rock utan mick som jag ser det, säger han.

William har även sjungit popmusik och beskriver sig själv som en musiker med variation och bredd.

– Jag är väldigt sporadisk musikaliskt, det är svårt att veta vart man har mig. Jag komponerar en del musik också.

Det blir inte så mycket tid över för rock just nu då han studerar Opera, och det är opera han satsar på. Men det betyder inte att han tappat sitt intresse för rocken.

– Det är jättekul att sjunga rock och jag kommer aldrig släppa den helt. Även om det är mycket opera nu och framåt så kommer rocken finnas kvar.

Att tävla för Västernorrland tycker han känns både naturligt och roligt.

– Det känns bra att få hålla kontakten med hemtrakterna och att få stå på en så stor scen inför en stor publik på hemmaplan. Det ska bli grymt kul.

Att det är en tävling oroar sig inte William för, han vill bara uppträda.

– Jag har undvikit sånt som gör mig nervös, som att lyssna på de andra deltagarna. Det här är mest en riktigt kul grej och en chans att få sjunga rock på en stor scen.

Framträdandet som kommer att göras tillsammans med Brolle och Charlotte Perellis band kommer att spelas in på video för att en jury sedan ska kunna titta på alla tävlande och fatta sitt beslut. Vinnaren kommer att tilldelas ett stipendium och titeln "Årets rockröst".

Spelschema Rock n’ Roll On Tour

20.00 Dörrarna öppnar

Ca 20.15 Trubadur

Ca 21.00 The Buddies

Ca 22.30 Rock ‘N’ Roll on Tour show

Ca 23.50 The Buddies

01.00 Slut

Mer läsning

Annons