Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hasse och Lotta bjöd på fullmatad konsert på Mellanholmen i Härnösand

Under fredagen bjöd Hasse Andersson och Lotta Engberg in till konsert på ett soligt och varmt Mellanholmen. Duon bjöd publiken på både gamla favoriter och nyare material.

Annons

Läs mer: Lotta Engberg om turnén med Hasse Andersson: "Han är lugn som en björn och jag är yr som en höna"

Strax efter 19.00 på fredagen entrade Hasse Andersson och Lotta Engberg scenen på Mellanholmen i Härnösand. Under kvällen bjöds det på allt från schlagerklassiker till Eagles-låtar och en hel del humor och skämt som lockade publiken till skratt. Solen strålade och det var en riktig varm och härlig kväll med allsångskänsla.

Efter ett par låtar ropade Lotta Engberg upp alla barn på scenen och tillsammans med Hasse Andersson fick de sjunga klassiska barnvisor. Någr av de barn som fick komma upp och sjunga var Anton Vestin, 7 år, och Isabelle Vestin, 5 år, samt Malik Al Musawi, 3 år.

– Jag blev nervös, men jag tror jag kunde några av sångerna, säger Anton Vestin.

Även Isabelle Vestin var nervös, men tillsammans med duon och Malik Al Musawi sjung de bland annat Idas sommarvisa och Grisen gal i granens topp. Men barnen såg mest framemot att få höra schlagerfavoriten Guld och gröna skogar.

Hasse Andersson och Lotta Engberg har turnerat genom landet med showen och i södra Sverige har publiktillströmningen, enligt arrangörerna, varit större än i de norra delarna. De uppskattade att det var en blygsam publik på cirka 500 personer som kommit till konserten i Härnösand, någonting som flera av de besökande höll med om.

– Det är lite för lite folk här, tycker jag, säger Jan-Ola Nordin.

– Jag är här för att titta på Hasse Andersson. Han är duktig och Lotta Engberg är rolig och sjunger bra låtar, säger Bengt Johansson.

– Vi tycker det är trevligt att det händer något i Härnösand, säger Kent Persson, Karin Nilsson, Ingrid Sjödin och Ove Sjödin.

– Jag gillar Hasse Andersson. Kvinnaböske band var stort på 80-talet eller 90-talet, säger Sune Fröberg.

– Vi är här för att komma ut och göra något. Vi gillar Lotta på Liseberg och tycker det ska bli trevligt och vi myser här på Mellanholmen. Bra väder har vi också, säger Göran och Lena Pettersson.

– Jag tycker att det är jättebra. Jag gillar Lotta, hon är sprallig, säger Gunn Berglund.

– Det är synd att sånt här inte händer mer ofta. Vi har så jäkla fint väder och det är jättebra. Hasse Andersson är bäst, men det är inget fel på Lotta heller. Det är fina, mysiga låtar, säger Tommy Carlsson.

– Det är helt makalöst bra! Är man 60+ då är det här helt utmärkt. Men det är lite för lite folk här, tycker jag, säger Jan-Ola Nordin.

Lotta Engberg och Hasse Andersson bjöd upp alla barnen på scenen för att sjunga lite sånger. Några av dem som fick chansen att delta i konserten var Anton Vestin, 7 år,  och Isabelle Vestin, 5 år, samt Malik Al Musawi, 3 år.

Mer läsning