Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

High 15 värmer upp inför Molly Sandén

Ikväll spelar Molly Sandén på Stora torget i Sundsvall. Lleucu Young, Alva Lindgren och Amie Parfitt i gruppen High15 står som förband. "Det känns kul att få uppträda här där jag vuxit upp" säger Alva Lindgren från Sundsvall.

Annons

Tjejerna Lleucu Young, Alva Lindgren och Amie Parfitt i bandet High15.

Alla tre bandmedlemmarna är födda 2002 men har redan uppträtt inför flera tusen personer under We Are One-galan på Friends Arena. Intresset för dem ökar och deras cover på Zara Larssons låt "Lush Life" har över 300 000 visningar på Youtube. Under sommaren gör tjejerna en miniturné och ikväll spelar de på Sundsvall bjuder före Molly Sandén.

– Det är så roligt att jag får göra det jag älskar med mina bästa vänner, säger Alva Lindgren som kommer från Sundsvall.

Gruppen har väckt intresse även internationellt och drömmer om att turnéra vidare.

– Det känns mest spännande och det vore jätteroligt att åka till Tyskland eller England, säger Lleucu Young som kommer från Finland.

Tjejerna träffades på en artistutbildning under våren 2015 och blev ihopsatta till en grupp. Alla tre kommer från musikaliska familjer och har sjungit tillsammans sedan de var små. Eftersom personkemin stämmer har de fortsatt sjunga tillsammans sedan dess.

– Vi liksom ger varandra energi. Det är viktigt för oss att vi gör den här resan tillsammans, säger Ami Parfitt.

På Sundsvall bjuder kommer de att uppträda med bland annat sin nya singel Whole again som är en cover på en låt som Andy McCluskey skrev till gruppen Atomic Kitten 2001.

Bästa vänner med stora ambitioner.

Namnet high15 kommer handlar om gemenskap och att inte lämna någon utanför.

– Det handlar om att alla ska få vara med och att alla är lika mycket värda. Att stå upp för det är att vara bra förebilder och det vill vi vara, säger Alva Lindgren.

Mer läsning