Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Idol-Bori och Supersci på färgsprakande Nackstakarnevalen

I juni kommer ett färglatt tåg vandra från St Olofsskolan. Det är en del av Nackstakarnelvalen som även i år bjuder på en blandning av musik, möten och sport.

Annons

Den 4 juni är det åter dags för Nackstakarnevalen. Ifjol var det premiär och nu hoppas arrangörerna på samma uppslutning vid fotbollsplanen mitt i Nacksta. Projektet Forza Nacksta är en förening med en vision för hela bostadsområdet. Alla organisationer och föreningar är välkomna och det handlar om att hitta mötesplatser för de boende.

Arrangören Yamandu Pontvik, Muhubo Shikh och Linda Karlsson från Sadaka och sportansvarige Lennart Lummi ser fram emot Nackstakarnevalen.

Yamandu Pontvik är projektledare för Nackstakarnevalen. Han tycker att det är viktigt att visa upp den kulturella verksamheten i ett område. På så sätt öppnar det upp för människor att mötas.

– Det här är ett långsiktigt arbete. Jag märkte att när jag jobbade med kören Sound of Nacksta att det var inte fanns en riktig scen för kultur. Det hoppas vi kunna jobba med och karnevalen är en del i det arbetet.

TV: Så här såg det ut på Nackstakarnevalen ifjol

Han tror också att Nackstakarnevalen är en viktig del i att känna sig stolt över där man bor. en som bor i området och är engagerad i festivalen är Muhubo Shikh . Hon är med i Sadaka som bland annat ansvarar för Fikatorget.

– Jag trivs väldigt bra här. Jag vill inte flytta härifrån, säger Muhubo Shikh.

Bori Shoyebo kommer till Nackstakarnevalen.

Ifjol lockade festivalen med Dogge Doggelito. I år är det Bori som var med i TV4:s "Idol" men det är även en Nacksta-återvändare på plats i hiphopgruppen Supersci.

Supersci med Olle Melkerhed, Tobias

– Anna Kerttu, eller Remedeeh som hon kallas, kommer från Nacksta och jobbade på fritidsgården här en gång i tiden. Idol-Bori var en önskan från ungdomarna här, säger Yamandu Pontvik.

Även Havana 7, Smultron och sång och barn- och ungdomskörer kommer att framträda.

Det kommer även att finnas möjlighet att prova på sport på karnevalområdet.

– Alla kommer att kunna delta, eller bara titta på om man vill det. Vi kommer bland annat ha dragkamp, boxning, aikido och basket, säger Lennart Lummi.

Mer läsning

Annons