Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jagne drömmer om en livslång artistkarriär

Musiken blev ett kall för Oskar "Jagne" Gullmark under barndomen. Med sin senaste singel "Vad är det jag har gjort" har drömmen om en livslång artistkarriär vuxit till liv. "Jag kommer troligen göra detta hela livet men jag kommer aldrig bli nöjd", säger Oskar.

Annons

Oskar

Fram till 16 års ålder bodde Oskar "Jagne" Gullmark i Fränsta. Idag bor han i Malmö men musiken har alltid funnits där genom hans uppväxt och har inte minst bidragit till hans eget musikskapande.

– Min pappa spelade musik hemma och jag följde med honom när han var ute och spelade. Jag växte så sätt upp med mycket musik och lyssnade på klassiker som Bob Marley och Michael Jackson, säger Oskar.

Men det var när Jagne var i tio årsåldern som det egna musikskapandet tog fart. Han fick en skiva med svensk hiphop och började rappa i sitt pojkrum där han även spelade in låtar på sin dator. Sedan dess har bland annat artisten Timbuktu varit en stor förebild.

– Han är väldigt musikalisk av sig och öppen för olika stilar och influenser. Jag vill vara lika öppen, säger Oskar.

I april släppte Oskar singeln "Vad är det jag har gjort" som han gjorde tillsammans med vännen och producenten Pontus Persson. En låt som handlar om att fly verkligheten och släppa allt.

– Pontus förstod direkt vilket sound och känsla jag ville ha. Denna låt är något som alla kan känna igen sig i. När jag själv behöver fly verkligheten försöker jag tänka på annat och inte bry mig så mycket. Det är nog det bästa om man ska klara av vardagen, säger Oskar.

Hur kommer du in i stämning för ditt musikskrivande?

– Jag tar musik som det kommer. Det finns inget rätt sätt att göra musik på. Musik ska vara underhållning och ibland personligt. Ibland får man blotta sig själv i musiken och göra det personligt. Men det är också sådant folk känner igen sig i och kan känna att jag säger det, de själva tycker, säger Oskar.

Vad händer i framtiden för dig?

– Jag ska fortsätta jobba och sitta i studion. Jag vill bygga upp en egen fanbase innan jag ger mig ut för att spela. Det finns många låtar på lager så i framtiden hoppas jag att ett album kommer släppas. Jag kommer troligtvis göra detta resten av mitt liv men jag tror aldrig jag kommer bli riktigt nöjd, säger Oskar.

Mer läsning

Annons