Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jazzklubben lämnar Aveny

/

Nyheten slog ner som en bomb för både Jazzklubbens ordförande och ansvariga på Aveny.
Efter 25 år i samma lokaler flyttar man nu till E-street.
– Några från styrelsen har gått oss bakom ryggen. Jazzklubben och Aveny hör ihop, säger klubbens ordförande Gunnar Marklund.

Annons

Programbladen var klara och parterna överens om en jazzig vår på Aveny. Men i måndags kom beskedet – Jazzklubben flyttar till E-street med omedelbar verkan.

– Det är några från styrelsen som har raggat lokaler utan vår vetskap. När de lade fram förslaget beslutade majoriteten i styrelsen att vi ska flytta, trots att vi var överens med Aveny där vi har varit i 25 år, säger Gunnar Marklund, ordförande i klubben.

– Vi har förhandlat med Aveny i flera månader om olika saker och när det är klart har några i styrelsen gått bakom ryggen på oss. Så får det inte gå till. Det är inga "hard feelings" men jag är inte glad över att vi ska flytta, fortsätter han.

Även Ulrika Westin, hotelldirektör på Quality Hotel som driver Aveny, är förvånad över uppbrottet.

– Klubben hörde av sig i måndags avbröt samarbetet. Det är både tråkigt och överraskande för vi och Jazzklubben känns synonymt, säger hon och fortsätter:

– Vi går vidare med ny jazz och andra musikstilar. Förut har det varit knutet till måndagar men nu kan vi ha jazzkvällar även på helger vilket flera har efterfrågat.

Jazzklubbens premiär på E-street blir i slutet av januari och upplägget blir samma som förut.

– De nya lokalerna är bra, jag har själv varit där och kollat. Men det känns som sagt att vi hör ihop med Aveny, säger Gunnar Marklund.

Tror du att ni kommer att tappa publik?

– Aveny fortsätter med andra jazzkvällar så det tror jag att vi kommer att göra.

Mer läsning

Annons