Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lasse Stefanz-basisten släpper ny skiva efter dansbandsbråket

Den tidigare basisten i dansbandet Lasse Stefanz, Lasse Sigfridsson, släpper efter en turbulent tid en skiva på egen hand.

Annons

Lasse Stefanz i Melodifestivalen 2011.

Nyligen förlorade Sigfridsson en tvist med skivbolaget Warner Music. Samtidigt vann han en annan tvist mot Lasse Stefanz bolag.

– Nu kan jag fokusera på det jag vill göra. Jag vill ut och spela och ge ut plattor. Musiken får komma in i första rummet igen vilket känns underbart, säger Sigfridsson till Aftonbladet.

I nästa vecka släpps samlingsalbumet ”Livets många skeenden”, med musik han gjort som soloartist sedan han fick sparken från Lasse Stefanz 2012, skriver tidningen.

Sigfridsson stämde i fjol Warner Music på utebliven royalty eftersom han ansåg sig ha rätt till en femtedel av intäkterna från Lasse Stefanz skivförsäljning och spelningar i radio och tv. Men tingsrätten gick på skivbolagets linje och Sigfridsson ska betala bolagets rättegångskostnad

Han har ännu inte bestämt om domen ska överklagas

– Jag har inte tagit ställning i det ännu. Men just nu känns det mest skönt att allt är över, säger han till Aftonbladet.

I den andra tvisten mot Lasse Stefanz bolag, där han fortfarande äger aktier, vann han mot de forna bandkollegorna och fick rätt till aktieutdelning. (TT)

Mer läsning

Annons