Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Latinsväng, konst och andlig visa i Spikarö kapell

/

Latinamerikansk musik, andlig visa och konstutställning är en del av sommarens kulturprogram i lilla Spikarö kapell på Alnön.

Annons

1958 byggdes ett kapell på den lilla ön Skorven utanför Spikarna på Alnön, med tanken att ge ett andligt hem åt befolkningen i fiskeläget. I dag finns en stiftelse som arbetar för att kapellet ska hållas i gott skick och fyllas med liv och verksamhet.

Det har till följd till exempel att Alnö församling förlägger vissa gudstjänster dit, som midsommargudstjänsten samt ljusmässan i augusti. Men det ordnas också ett kulturellt program för sommaren.

På söndag den 3 juli tar Yamandú Pontvik, Jonathan Pontvik och Javier Pirfano med publiken på en musikalisk vandring genom Latinamerika. Nästa söndag, den 10 juli, kan alla vara med och sjunga de mest älskade psalmerna tillsammans med Börje Håsaether, saxofon, Berit Andersson, piano och Lennart Gustafsson, sång.

Söndag den 17 juli sjunger och spelar Bernt Nordström och Lilian Stenlund musicals, spirituals och andlig visa, och i samband med Spikarödagen ställer Pia Arnström och Madeleine Schriner ut konst den 30-31 juli. Sommarkulturen avslutas med Tobbes Ukuleleorkester, som spelar och sjunger både för och med publiken den 7 augusti. Den konserten, samt den på söndag den 3 juli, är de enda som kräver entréavgift. Samtliga konserter ges 18.00.

– Kapellet rymmer cirka 100 personer och många turister hittar hit, inte minst tyskar och holländare. Det ligger på en ö och med bron över blir det väldigt romantiskt och fyllt av sommargemyt. Inte minst är det populärt för vigslar och dop, säger kapellstiftelsens ordförande Ulla Söderlind.

Läs om andra kulturhändelser i sommar: Sundsvalls Kammarmusikfestival

Stöde musikvecka

Teaterpjäsen "Tre kärlekar" i Fränsta

Mer läsning

Annons