Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lotta Engberg om turnén med Hasse Andersson: "Han är lugn som en björn och jag är yr som en höna"

Fredagen den 22 juli kan du både dansa bugg och ta med dig hunden in i himlen i Härnösand. Då tar Hasse Andersson och Lotta Engberg med sig guld och gröna skogar till Mellanholmen.

Annons

Om vi ska börja prata om folklighet så tar det förmodligen inte så lång tid innan namn som Hasse Andersson och Lotta Engberg dyker upp.

Hasse Andersson och Lotta Engberg åker på sommarturné tillsammans och kommer till Härnösand den 22 juli.

Hasse Andersson fick ett uppsving i karriären i och med Melodifestivalen och Lotta Engberg har synts i tv med allsångsprogrammet “Lotta på Liseberg”.

Nu ska duon som känt varandra sedan 1980-talet ut på en gemensam turné och de kommer till Härnösand och Mellanholmen den 22 juli.

– Det känns jättebra. Vi är ett gäng spelemän som ska ut och musicera och ha trevligt. Det är ett otroligt bra band. Det är Kvinnaböske med några från Lottas band. Det blir en riktig rysare, säger Hasse Andersson.

Lotta Engberg tycker också att det ska bli kul att åka på turné.

– Vi har aldrig gjort något tillsammans. När jag fick förfrågan sade jag självklart. Det ska bli kul att leka och sjunga. Vi är ganska lika och har lika musiksmak. Men vad gäller sinnelag har vi lite olika tempo. Han är lugn som en björn och jag är yr som en höna. Det ska bli så kul.

Ingen av dem har spelat på Mellanholmen förut men de ser fram emot det.

– Vi kommer att presentera glad och svängig musik och framföra det väl, säger Hasse Andersson.

– Det blir den riktiga sommarfeelingen. Vi ska inte krångla till det utan ge publiken vad de vill ha plus lite mer. Jag ska köra husbil i sommar och ta med hundarna. Då kan du vakna upp där du ska spela, säger Lotta Engberg.

Hasse och Lotta kommer även att framföra en gemensam låt som släpptes i slutet av maj, “Allt eller inget”.

– Det är en liten snabb boogie låt, åt rockabilly-hållet, säger Hasse Andersson.

– Hasse och Monika (Forsberg) har skrivit den. Det rycker i benen när man hör den, säger Lotta Engberg.

Mer läsning

Annons