Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lovebomb fann sitt hem i rockmusiken

Hårdrocksbandet Lovebomb har släppt sin första skriva "I´m afraid of myself tonight". I rockens toner har bandet äntligen hittat hem.
– Detta är något vi borde gjort från början, säger gitarristen Mattias Lidehäll.

Annons

Bandet Lovebomb har hittat hem i rockmusiken.

Under våren har hårdrocksbandet Lovebomb släppt sitt första album som band sedan de startade förra året. Bandet består av sångerskan Lisa Westerlund, trummisen Mathias Frank och Sundsvallssonen och gitarristen Mattias Lidehäll. Men även om de är ett nytt band tillsammans finns det en musik historia som sträcker sig längre bakåt och utanför landets gränser.

– Jag och sångerskan Lisa har spelat ihop i tio år. Då var vi ute och spelade mycket världen över i bland annat USA, Tyskland och Italien, säger Mattias Lidehäll.

Under denna tiden var det en annan musikgenre som stod i fokus, nämligen indiepop. Men de kände sig begränsad i musiken. Istället ville de leva ut till fulla drag, vilket också de själva beskriver sitt första album som hårdrock där inget hålls tillbaka eller någon energi sparas.

– Vi är ganska kända för att leva ut på scenen så genom rocken hittade vi en värld där vi egentligen passar, så det infann sig en känsla med en gång av hemma. Detta är något vi borde gjort från början, säger Mattias Lidehäll.

Men resan till att starta det nya bandet gick inte lätt till ända från start.

– I början hade vi en trummis som vid en spelning inte dök upp. Så jag frågade i publiken vid scenen om någon var intresserad av att spela med oss. Efter en tid hörde vår trummis Mathias Frank av sig och har sedan dess spelat med oss. Vi fann varandra med en gång, säger Mattias.

Bandet har även en youtubekanal som heter "Welcome to lovebomb", där diskuteras olika ämnen och där de även delar ut en lovebomb. I programmet har de diskuterat politik och till exempel belyst flyktingkrisen och det amerikanska presidentvalet.

– Så klart kan det ibland finnas en politisk tanke bakom vår musik. Till exempel finns en låt vi inte fick med vårt album som heter "Take back the night". Den handlar om människors ottryghet och vi står för solidaritet och gemensamt ansvar där vi tar hand om varandra. Genom att ge en lovebomb belyser vi något positivt. Det kan vara till människor eller organisationer som vi tycker förtjänar det, säger han.

Så det blir att lätta en hel del på hjärtat?

– Ja absolut det blir det. Ute på spelningar blir det ju att vi nästan pratar mer än vi spelar, säger Mattias.

Vad händer just nu för er som band?

– Skivan ska marknadsföras och vi vill jobba med att få ut den utomlands. Hitills har vi fått ett väldigt varmt och stort stöd från Sydamerika. Så det skulle självklart vara drömmen kanske att göra spelningar där, säger han.

Mer läsning

Annons