Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Martin Masarov fångade skivbolagens uppmärksamhet – med låt som kritiserar branschen

Direkt efter studenten flyttade Martin Masarov från Timrå till Stockholm för att lyckas som artist.
Tre tuffa år senare börjar det ge resultat – med en låt som kritiserar skivbolagsbranschen.

Annons

Martin Masarov kommer från Timrå men valde att flytta ner till Stockholm efter att han tagit studenten. Han skulle börja jobba på skivbolag som låtskrivare och artist.

Martin Masarov har släppt singeln  “För mycket text (i refrängen)”.

– Jag kom ner och trodde att allt var frid och fröjd, men det var inte så enkelt som student-Martin trodde, säger han.

Martin har hoppat mellan skivbolag och gjort låtar. Det svåra var enligt honom att han själv inte visste vad han ville ha.

De nya låtarna handlar om det. Martins resa genom branschen.

– Saker och ting börjar att falla på plats.I tre år har jag jobbat på att bli bättre. Nu är det så pass att skivbolagen tror på mig.

Det kommer ett album men Martin har släppt två singlar. Den senaste “För mycket text (i refrängen)” sticker ut jämfört med andra låtar han gör.

– Det komiska med den är att jag sjunger om hur branschen behandlat mig, och det är den låten de gillar. Den banar vägen för mig.

Martin Masarov kom till en punkt där han ville kasta in handuken och pratade om det med sin manager.

– Han sa “Vi skriver en låt om det. Vi gör en catchig låt.” Det blev en demo på två minuter som fick bolagen att vilja sajna mig.

I övrigt låter Martin Masarovs musik mer som första singeln “Halvvägs i trappen”, men det finns också en lekfullare sida av honom som man kommer att få se och höra.

– Jag tror att det är svårt att kategorisera min musik och det är kul för mig. Det är soul, pop och r’n’b. Melankoliskt, golvskakande och förhoppningsvis tidlöst. Det hoppas jag ialla fall.

Närmast på tur står att släppa en gerillavideo till “För mycket text (i refrängen)”.

– Det är en riktigt rolig video. Allt referensmaterial i låten visualiseras i bild. Jag har sett den fem sex gånger och viker mig dubbelt fortfarande. Den kan reta gallfeber på många men…

Videon kommer på fredag och nu känns musiken rolig för Martin trots att det blev en trassligare väg än han tänkt sig.

– Jag har lärt mig av mina snedsteg. Men jag har gjort allt själv och det känns skönt att ta den långa vägen. Nu har jag vind i ryggen och ska se till att göra det bästa av det.

Mer läsning

Annons