Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mörkt skilsmässoalbum

/

Misslyckade förhållanden är en av konsthistoriens största källor till inspiration. Inom musiken är fenomenet ”skilsmässoalbum” frekvent återkommande genom historien.

Annons

Det skilsmässoalbum som alltid lyfts fram först är Bob Dylans "Blood on the tracks". Historien och kontexten kring albumet har därför blivit något av en norm för skilsmässoalbumen i pophistorien – en etablerad artist som når en ny topp i karriären efter lite mer än ett decennium sedan starten.

Årets skilsmässoalbum är det tredje albumet från Atalanta-rapparen Future. Förhållandet med sångerskan Ciara – alla hipsters favoritpar att följa – har nu tagit slut och lett till en av musikvärldens mest produktiva artister i Future. Inom bara ett år har han hunnit släppa tre mixtape (alla hållandes en hyfsat hög nivå) som nu följs upp av hans tredje skivbolagssläpp "Dirty Sprite".

Soundet är mörkare och smutsigare än tidigare – texterna lika så. Den autotunade rösten som gärna tog till en egen typ av sång på andra skivan, Honest, känns här mer skrovlig och aggressiv. De mer melodiösa RnB-influenserna är nästan som bortblåsta.

Det vi istället har kvar är ett album om ett självdestruktivt levande, återskapat över några av de mörkaste trap-beatsen i år. Ett album att jämföra med är "Blood on the tracks" men det ändå ljusår ifrån.

Artist: Future

Album: "Dirty Sprite 2"

Genre: Hiphop

Bolag: A1, Freebandz, Epic

Betyg: 4/5

Mer läsning

Annons