Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musikpolisen som fänglar publiken

Med en helklädd polis outfit med titeln för bandet som ger "fänglande underhållning" vill coverbandet Musikpolisen från Sundsvall sticka ut.

Annons

Förra året när Musikpolisen uppträdde vid Sundsvalls Pride.

I år firar bandet tolv år tillsammans. Under åren har det kantats av pelningar där bandet bland annat spelade på Sundsvall Pride förra året. Även detta året kommer Musikpolisen för tre spelningar under Prides sista dag på lördagen slutligen avslutar årets Pride.

– Tyvärr har vi spelat allra minst i vår hemstad så det ska bli extra roligt att få visa upp sig för en sådan stor folksamling. Jag har själv en koppling till Pride då jag själv har en bror som är gift med en annan man så det känns kul att få spela här igen, säger Björn Lindström som är basist i bandet.

Musikpolisen består av Mikael Sjöbom på gitarr, Tomas Höjland vid trummor, Stefan Jansson på keyboard/piano, Kent Viksten som är sångare och slutligen Björn på bas. Som coverband kan det vara lätt att hamna i vimlet, någonting som Musikpolisen inte vill vara med om.

– Många band kör samma sak, samma låtar. Vi försöker göra lite annorlunda med att köra låtar som man kanske inte förväntar sig att coverband ska spela. Det blir gamla och nya låtar som ligger på topplistorna. Det ska vara en så bred stil som möjligt. Ett roligt minne är när vi spelade på en After Ski och vi uppträdde med Rammsteins "Du hast", publiken var minst sagt inte beredd på det, säger Björn.

Men under åren har inte bandet alltid haft samma namn. Ett tag hette bandet Big bag efter inspiration från chipsmärket Estrellas påsar. Men att sticka ut har alltid funnits i åtanke och det är då nuvarande namnet Musikpolisen uppkom.

– När man har spelat så här länge och är kanske ute på spelningar där andra band lyssnar hör man med en gång om en ton är fel, man blir lite av en musik polis. Så med en hel polis ustryrsel har vi ett fullt paket så att vi sticker ut. Om inte folk kommer ihåg vår musik är det alltid våra kläder de minns, säger Björn.

Hur håller man igång publiken som coverband då?

– Vi brukar aldrig ha några problem med det då vi har en fantastisk sångare och vi hjälper till. Det är viktigt att publiken får vara med och sjunga mycket, säger Björn.

En kommande spelning i hemmastaden blir på E-street 22 Juli.

Mer läsning

Annons