Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

New Orleansfestivalen satsar på musikalisk mångfald

I helgen blir det jazz, county, blues och lite till på Mannaminne i Nordingrå. "Ett vulkanutbrott av musik och en underbar plats på jorden" säger Anders Högström som bokar artister åt festivalen.

Annons

New Orleansfestivalen vill visa den musikaliska bredd och mångfald som finns i New Orleans med country, blues, franskinspirerad cajun och mycket mer.

– En stor blandning av folkgrupper från hela världen möttes där och det gjorde även deras musik. Det är väldigt levade musik det handlar om, säger Anders Högström.

Även om festivalen de senaste åren satsat på att bredda sitt musikaliska utbud så står de kvar med ena benet i tradjazzen.

Doug Seegers uppträder på New Orleansfestivalen.

– Det finns mycket bra jazz även i år förstås, men även mycket annat. Ett av de största namnen i år är Doug Seegers och han kör country.

Sedan tidigt 80-tal har musik spelats för allmänheten på Mannaminne i Nordingrå. Med byggnader inspirerade från väldens alla hörn har en unik plats skapats. Musiken kommer kunna avnjutas på scener utomhus, i muséerna en kyrka och på platsens värdshus.

– Ett vulkanutbrott av musik och en underbar plats på jorden. Mångfalden vi vill visa i musiken går igen på platsen och besökarna kan se spelningar i en park eller loge.

Festivalen brukar locka en bit över 1000 besökare men hoppas på publikrekord i år.

– Vi har större namn än någonsin, så det är spännande. Vi hoppas och vill att byggdbefolkningen kring Höga kusten ska lockas och hitta hit också.

Utöver musiken tycker Anders Högström att festivalen är en helhetsupplevelse som erbjuder något för såväl lokalbefolkningen som den som vill se Höga kusten och uppleva någonting speciellt.

– Det finns ingenting att jämföra med. Det händer massor och det finns någonting för alla. Mannaminne är en unik plats och vår festival är verkligen någonting alldeles extra. Jag slåss för musiken här ute och tycker att vi har ett kanonprogram i år.

Som avslutning för festivalen spelar Jump4joy i puben på värdshuset.

– Det kommer bli brutalt. De gjorde succé förra året så jag väntar mig ett väldans drag.

Mer läsning

Annons