Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu blir det after jazz på E-Street

/

När Jazzklubben har höstpremiär på måndagskvällen vill de skapa häng efter konserten.
Nu bjuder de in till After jazz.

Annons

För ungefär ett år sedan släpptes bomben. Jazzklubben flyttade från Aveny där föreningen huserat många år. Ny adress blev E-Street.

Efter en lyckad vårsäsong som förlängdes med lokala jazzakter är det nu dags för höstpremiär.

Då kommer nästa överraskning, After jazz.

– Vi ville fortsätta ha Jazzklubben här och tycker det är roligt att de vill vara här eftersom vi satsar på musik. Därför ville vi utveckla klubben med After jazz. Vi vill skapa häng efter konserten, säger Peter Eliasson, ägare av E-Street.

Jazzklubben kommer att se till att det finns en pianist i pianobaren som sätter i gång och spelar efter huvudakten.

– Vi vill göra det här till en av Sveriges trevligaste jazzklubbar. Att det är på en måndag är kul. Det är världsstjärnor som kommer på besök, säger Peter Eliasson.

Den första huvudakten för i år är Lars Jansson Trio. Den består, förutom Lars Jansson själv på piano, av Thomas Fonnesbaek på kontrabas och Paul Svanberg på trummor.

Lars Jansson Trio bjuder på lyrisk, romantiskt vacker jazz som lockar till eftertänksamhet och meditation. Lars Jansson har släppt 16 skivor, och även några tillsammans med Bohuslän Big Band.

Lars Jansson gick på musikhögskolan i Göteborg och har över trettiofem år som frilansmusiker. Han har samarbetat med bland andra Rune Gustafsson, Ulf Wakenius, Georg Riedel, Rigmor Gustafsson och Göran Fristorp.

Trion spelar på Fasching i Stockholm kvällen innan och sedan styr de kosan mot Härnösand och Bollnäs.

Det är en virtuos trio musiker som tillsammans skiner oerhört starkt

Förband den här kvällen är ett gäng unga jazzmusiker från Härnösand. Silje Åkermark och Maja Nylund bjuder tillsammans med David Kontra Trio på jazziga toner med spännande inslag av både pop och house.

Mer läsning

Annons