Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny nattklubb ser ljuset i källaren

/
  • Kristoffer Brantefalk och Dino Vulic slår snart upp portarna för Köttmagasinet och nattklubben Klubb 1905.
  • Näääk & Nimo.

Renoverade lokaler, bra ljus, rejält ljud, varierande åldrar och kvalitativa artister.
Det är huvudingredienserna i Klubb 1905 - Härnösandsbornas nya nattklubb.
Premiären sker den 27 september med välkända hiphop-duon Nääk & Nimo.

Annons

I april tidigare i år stängde Svenssons Kök & Bar, som höll till i Nybrokällarens gamla lokaler på Nybrogatan i Härnösand. Nyligen blev det officiellt att krögaren Kristoffer Brantefalk, som i dag driver restaurangerna Portalen och Hamnkrogen, har tagit över lokalen och öppnar nya restaurangen Köttmagasinet.

– Köttmagasinet kommer att fungera som ett komplement till Hamnkrogen. På sommarhalvåret är det Hamnkrogen som gäller och på vinterhalvåret gäller Köttmagasinet, berättar Brantefalk.

Jämte Köttmagasinet och dess restaurang kommer Brantefalk, med assistans av event- och artistansvarige Dino Vulic, även att tillhandahålla en nattklubb. Klubben har fått namnet Klubb 1905, efter husets byggnadsår, och kommer att ha en egen ingång via husets innergård.

– Just nu renoverar vi lokalen och kommer även att satsa på bra ljud och ljus för nattklubben. Totalt kommer vi kunna ta in 400 personer och vi kommer att satsa både på yngre och äldre besökare. Vi kommer både att ha festkvällar som inriktar sig på 18-åringar och uppåt, men även på 30-plussare, berättar Brantefalk.

Klubb 1905 kommer att ha öppet varje helg och oftast erbjuda lokala artister, coverband och discjockeys. Ungefär en gång i månaden kommer arrangörerna att satsa lite extra och då locka till sig rikskända artister.

Premiären sker den 27 september med välkända hiphop-duon Näääk & Nimo, samt Sundsvallsbaserade discjockeyn Henrik Pettersson, alias DJ HNRK.

– Näääk & Nimo är populära, levererar en bra liveshow och lockar en bred publik. Det blir verkligen en spektakulär invigning, säger Dino Vulic och tillägger.

– Vi jobbar redan på fler artister och dj:s för höstens kommande evenemang.

Mer läsning