Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oh My! och Red Mecca till Peace and Love

Annons

På torsdag öppnar festivalen Peace and Love sina portar. Nytt för festivalen är det nystartade musikprojektet Indie Sweden som har premiär på lördag. Tanken är att projektet ska lyfta fram nya spännande artister och band oberoende av skivbolag.

En av grundprinciperna för Indie Sweden är dessutom att arbeta med ett medvetet genusperspektiv. Detta görs i samarbete med studieförbunden Sensus och Studiefrämjandet.

Indie Sweden kommer presentera ett tiotal artister och band på festivalens scener, Sundsvallsbanden Oh My! och Red Mecca är två av dessa som kommer spela på fredag.

Oh My! är ett av Sundsvallsbanden som spelar på Peace and Love i helgen.

Oh My! är indiepop bandet från Sundsvall som bland annat är kända för låtarna Twenty one och Time will tell, som har spelats på svenska radiokanaler. Bandet startades 2008 av medlemmar från Second hand rumours och The intrigues.

Jan Strandqvist och Frida Madeleine från bandet Red Mecca kommer spela elektronisk postrock och dröm pop under helgens festival.

Red Mecca består av duon Jan Strandqvist och Frida Madeleine. De beskriver sin musik som en blandning av elektronisk postrock och dröm pop. Efter sitt debutalbum "Covered with rain", har de haft flera succéartade livespelningar.

Mer läsning

Annons