Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Operafestivalen vid Höga kusten invigs

/
  • Christine Sjölander kommer från Stöde. Nu sjunger hon opera vid Höga Kusten.

Mezzosopranen Christine Sjölander från Stöde är en av gästerna vid årets operafestival i Höga Kusten, som hålls 13 - 16 juli.

Annons

Årets festival trappar sakta upp sig från barnföreställning till en hel klassisk enaktare, nämligen Pietro Mascagnis "Cavalleria Rusticana" som är festivalens kulmen i Nordingrå kyrka på lördag kväll.

Där sjungs de ledande rollerna som Turiddu och Santuzza av tenoren Mikael Stenbaek och Christine Sjölander, mezzosopranen från Stöde som studerade sång i England och sedan blev kvar där som aktiv sångerska och pedagog. Hon har bland annat sjungit på hemmaplan vid Stöde musikvecka 2010 och nu alltså i Höga kusten.

Mindre roller sjungs av Andreas Franzén, Ida Person och Astrid Robillard, operasångerskan som också är festivalens konstnärliga ledare och drivkraft tillsammans med violasten Viktor Olauson. Båda kommer från Härnösand och Astrid Robillard är numera bosatt i Nordingrå.

– Det känns otroligt roligt att kunna rollbesätta med lokala artister. I år kommer fyra av fem från länet, säger hon och syftar på Christine Sjölander från Stöde, sig själv och Andreas Franzén som bor i Nordingrå samt Ida Person som kommer från Junsele.

Festivalen invigs med Hillevi Bergs och Daniel Hormazábel Cortés nyskrivna barnföreställning, som uppförs vid barnens onsdag på Mannaminne den 13 juli. De har tidigare arbetat med barnverksamhet vid Kungliga Operan och Stockholms Stadsteater.

Nytt för i år är operaallsången på Järnsta Café den 14 juli, där publiken får sjunga tillsammans med några av ensemblens sångare, och dagen därpå hålls den populära operamiddagen då sångare och musiker leder gästerna mellan Mannaminnes hus och framför musik inspirerad av deras ursprungsländer.

Det är fjärde gången festivalen hålls.

Läs mer: Numera tävlar Christine om operajobben

Mer läsning

Annons