Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ösigt storband satte Sveateatern i gungning

/
  • Varken Sallyswag eller publiken kunde hålla sig stilla ens en sekund.
  • Nadia Hamouchi och Aurelia Dey öste på scenen.
  • En härlig åldersmix av åskådare fick Sveateatern att plocka fram extrastolarna dagen till ära.
  • Ebba Wigren ägde trummorna och satte takten på hemmaplan i Sundsvall.
  • Aurelia Dey, Sanna Eriksson och Erika Risinger tog ton tillsammans under kvällen, och är också författare till de flesta texterna.
  • Nadia Hamouchi, Aurelia Dey, Sanna Eriksson, Tove Brandt och Erika Risinger.
  • Anna Malmström på klarinett, Paulina Moberg på Trombon och Sundsvalls trumpetfantom Nadia Hamouchi river loss. Gitarristen Sanna Sikborn skymtas i bakgrunden.

Nio energiknippen på en magiskt svajande scen, spelandes folkmusik mixat med reggae och dancehall.
Där har vi ingredienserna till den sprudlande tisdagscocktail tjejbandet Sallyswag bjöd en fullsatt teaterscen på under måndagskvällen.

Annons

Kulturfestivalen i Sundsvall är inne på sista versen när det ett år unga musikkollektivet från Göteborg blåser i gång. Trombon, trumpet, elbas, fiol, trummor, klarinett, gitarr och skönsång sätter fart på varenda dansnerv i kroppen, och publiken börjar direkt röra på sig i stolarna. Några kan inte sitta still mer än en låt innan de skapar ett spontant dansgolv just framför scenen. Att påstå att det svänger är en underdrift.

Musikgenrerna de inspireras av har sina rötter från hela världen. I Sundsvall spelar de musik uppsnappat från bland annat Libanon, Somailia, Kuba och New Orleans.

– Vi brukar kalla det att vi har världsmusikinriktning, ler sångerskan och violinisten Erika Risinger och fortsätter:

– Helst vill vi vara en skön käftsmäll som förmedlar kärlek och solidaritet. När människor kommer fram och säger att de blivit inspirerade att synas och att vara mer högljudda, då vet vi att vi träffat rätt.

Mellan lugnare låtar och afrikanska rytmer av högt tempo pratar den karismatiska Aurelia Dey, och får publiken att känna sig ett med bandet. Nio låtar senare ges stående ovationer och bandet bjuder på sitt sista nummer.

Nadia Hamouchi på trumpet och Ebba Wigren på trummor är båda uppväxta i Sundsvall, som är första stoppet på tjejernas Norrlandsturné.

– Det var sjukt kul att spela här hemma och att vi sålde slut i dag, säger musikfenomenet Nadia Hamouchi innan hon vinkar av sista gästerna och säger tack för sig.

Annons