Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Populära rockabillybandet JLT till Matfors Folkets park

Cruisers Sundsvall laddar upp för ännu ett hett evenemang på Matfors Folkets park. JLT spelar på Rockabilly night den 2 juli.

Annons

Mojjes park som Folkets park i Matfors tidigare kallades låg i träda under en lång tid. Driften kostade på och när svåra vattenskador och annat nödvändigt underhåll blev för akut började kommunen att leta efter andra intresserade. När medlemmar i Cruisers Sundsvall fick nys på att parken var tillgänglig gick det ganska snabbt. Sedan 2014 har de arbetat intensivt med parken och haft flera tillställningar där.

Ifjol var det till exempel Classic car festival där. Mycket människor intresserade sig för festen och allt avsluutades med rockabillymusik.

John Lindberg Trio spelar på Matfors Folkets park den 2 juli.

Den 2 juli är det dags för nästa evenemang, Rockabilly night. Då spelar den uppskattade rockabillyorkestern JLT, John Lindberg Trio. De har på grund av sitt idoga turnerande blilvit ett populärt liveband.

– Det känns riktigt kul fått dit dem. Det är ett riktigt bra band. Vi har haft bra band innan också, bland annat Top cats. det här är det fjärde året vi kör Rockabilly night. Vi var i Bergåker första gången, säger Ronny Andersson, ordförande i Cruisers Sundsvall.

JLT är en rockgrupp med starka influenser av rockabilly, och bildades 2004. Bandet består av John Lindberg på sång och gitarr, Martin Engström på bas och Joakim Dunker på trummor.

De har nu gett ut sju album och en singel och skriver merparten av musiken själva. Musiken är en blandning av rockabilly, country och rock'n roll. Bandet inspireras av rockikoner som Elvis Presley och Chuck Berry, men tar även in influenser från äldre rhythm'n blues-artister.

JLT släppte sin första skiva "John Lindberg Rockabilly Trio" för precis tio år sedan. Den senaste "Dig it!" kom 2014.

Förband under kvällen är det lokala rockabillybandet Slingshots.

– De är så bra att vi har haft dem tre gånger, säger Ronny Andersson.

Det är 30 personer från Cruisers Sundsvall som jobbar under kvällen. De får även hjälp av Matfors IF, som får en slant för besväret.

– Vår belöning är att folk har roligt. Vi ser hur trevligt de har. Vi har även ett bra samarbete med alkoholförening och polisen. Vi vill ha det städat. Vi har inte haft ett slagsmål.

I år har de även byggt ut området till att JLT kommer.

Cruisers Sundsvall är en ideell förening som startades hösten 2012. Föreningen jobbar för att gemensamt bevara amerikanska och europeiska bilar från1950-1970-talet men även rock 'n' roll musiken från samma tidsepok.

Rockabilly night har en åldersgräns på 18 år. Det kostar 200 kronor att gå in, 150 kronor för medlemmar.

Under helgen är det även dragracing på Sundsvall Raceway i Sättna och bilfestivalen Classic lady.

Mer läsning

Annons