Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Red Mecca tar sig ut i Europa för miniturné – ny singel på fredag

Den postpunkiga electroduon Red Mecca från Sundsvall tar karriären ett tseg längre. Nästa vecka ska de till Tyskland och Polen på en miniturné.

Annons

Red Mecca är ett av de mest aktiva banden från Sundsvall, åtminstone när det gäller att nå ut med musiken. Senaste plattan "Electricity" har fått fin kritik och under våren och sommaren har det blivit fler spelningar än duon trodde. Det har bland annat blivit besök på Peace & Love, This is Hultsfred och April Madness i Stockholm.

Frida Madeleine och Jan Strandqvist i Red Mecca under en spelning på This is Hultsfred

– Det har varit bra spelningar vi har varit huvudakt på våra scener. Vi jobbar alltid på att nå ut till en större publik så det är viktigt att spela, spela och åter spela, säger Jan Strandqvist.

Läs också: Så var Red Meccas releasefest – se alla bilderna

Giggen under sommaren har varit nyttiga för Red Mecca och recensionerna av liveframträdandena.

– Peace & Love var en bra erfarenhet för att se hur det fungerar på större scener, säger Frida Madeleine.

– Nästa år är vi redo att kliva upp på mellanscenerna på festivalerna, säger Jan Strandqvist.

Till veckan är det dags för nya äventyr då Red Mecca ger sig ut i Europa. I fokus står en showcasespelning i Berlin på evenemanget Urpan Spree, men duon passar även på att gigga på NCN-festivalen i Leipzig och även i polska Lodz.

– I Leipzig spelar vi på en av de mer respekterade postpunkfestivalerna och i Polen spelar vi på klubb Dom, det är som Lodz Pipeline, säger Jan Strandqvist.

Recension: En positiv utveckling för Red Mecca

I Berlin är Red Mecca ett av tre band som valts ut av studieförbundet Sensus att få göra showcasespelning och träffa folk från skivbolagsbranchen.

– Det känns väldigt spännande. Vi har blivit mycket bättre live. Mer säker även om jag alltid är lite nervös, säger Frida Madeleine.

– Vi vet vad vi gör och med den respons vi har fått känner vi en trygghet. Livespelningen är viktig och kan betyda rätt mycket, säger Jan Strandqvist.

På fredag släpper Red Mecca en ny singel, "Världen genom lånade ögon", det är en svensk version av deras egen låt "The world through borrowed eyes" från senaste skivan "Electricity". En video till singeln är också på gång.

Mer läsning

Annons