Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Saade inleder ny turné med start i Sundsvall

I höst åker Eric Saade ut på en klubbturné med start i Sundsvall. 29 Oktober inleder han turnén och står på Oscars Matsal & Bars scen.

Annons

Saade inleder ny klubbturné med start i Sundsvall.

Eric Saade är tillbaka med nytt material och beger sig i höst ut på en klubbturné med start i Sundsvall 29 Oktober. Förra sommaren blev en brytpunkt för Eric när han bestämde sig att det var dags för någonting nytt. Han träffade Gustaf Norén (Mando Diao) och VIktor Norén och Joakim Andrén (State of Sound). De klickade direkt och inledde ett samarbete under förra hösten. I mars släpptes det första spåret "Colors" och i slutet a maj kom duetten "Wide awake" med Gustaf Norén. Nu är ep:n "Saade" ute som innehåller de två låtarna plus tre nya spår.

Redan som sextonårig skrev Eric sitt första skrivkontrakt. Men det första folkliga genombrottet kom 2010 när han var med i Melodifestivalen med bidraget "Manboy" som slutade på en tredje plats i tävlingen. Kort därefter släpptes debutalbumet "Masquerade" som låg på albumlistan i 58 veckor. Ett år senare gick framgången ännu bättre när han ställde upp med låten "Popular" i Melodifestivalen och kammade hem första platsen. I Eurovision song contest hamnade han på en tredje plats. Sedan dess har han släppt tre album "Saade Vol.1" och "Saade Vol 2". 2015 utsågs han för fjärde året i rad till Årets artist av Scandipops läsare.

Mer läsning

Annons