Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sammanfattning: Grymt

/

Konsert
Pipeline
Wolfrocket
betyg 4
Pipeline
Trummor & Orgel betyg 5

Annons

Vass inledning och en fantastisk avslutning.

Skäggigt likt Fleet Foxes och ljudande som Band Of Horses inleder det. För mig, hittills okända bandet Wolfrocket, gör en spelning i indierockens anda. Med tanke på deras relativt korta existens i Sundsvalls musikvärld är de förvånansvärt tajta och har välarrangerade låtar.

Emellanåt hade jag önskat att de extramickar som fanns på scenen hade använts mer flitigt. Om så varit hade helheten blivit mer varierad och musikaliskt mer dynamiskt. Känslan finns i varje ton och delaygitarrerna ger verkligen det underbara cleana ljud som krävs för att lyfta det suggestiva mellantempot. Det märks att killarna jobbat hårt i replokalen med tanke på hur allt sitter, melodiskt och tajt.

Trummor och Orgel, inte lika okända som ovanstående band blir huvudakten den här kvällen. Mina förväntningar har höjts varje gång jag lyssnat till Out Of Bounds harmonier och spel.

I titelspåret, Out Of Bounds, känns det som om mina hörlurar fortfarande sitter i och skivan rullar. Det finns ingen skillnad förutom att det är live – och bättre. De återkommande melodierna i låten är fantastiska och i tempot lever en kvarvarande känsla av glädje, inte minst på grund av brödernas lekfullhet och scennärvaro.

Mot slutet drar bröderna fram ett av de äldre spåren, där de mer jazziga inslagen tar plats och en mer tydlig improvisation finns.

Trots nakenheten som Trummor & Orgel tycks ha utan sång, kan bröderna Ljunggren bära fram instrumenten med stolthet i sitt spel. Kvällen kan sammanfattas med ett ord: grymt!

Mer läsning

Annons