Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Satte stort gung i publiken

/
  • Hotellet öppnade festivalen de består av Emil Öhlén (sång), Björn Sundström (gitarr), Henrik Nordlander (bas), Oskar Unger (trummor).  

Kampen för ett nytt ljudsystem fortsätter. Dag två av Pipelinefestivalen bjöd på både gamla vänner och nya bekantskaper.

Annons

När jag först hör Uppsalabandet Frantic Sunday tänker jag att här kommer samma gamla indierock som vi har hört på P3 i snart tio år. Men när jag lyfter blicken och ser frontmannen Tomas Karlsson komma igång släpper min skepsis.

Han är överallt. Inblandad i brottningsmatcher med mickstativ på scenen, runt ramlandes nere bland publiken och om sladdarna varit längre hade han antagligen svängt förbi rökarna utanför som en officiell ambassadör för röj.

Magnus Ekelund och Stålet kör på halvfart första delen av konserten. Det krävs att Mattias Alkberg kliver upp på scenen för att Magnus riktigt ska vakna och det är också i duetten Född fel som det blir som allra bäst.

Ett band som varit med och slitit ut Pipelines gamla ljudsystem är Psycho Poetry. Bandet har legat i dvala ett tag men när de spelar tillsammans igen för första gången på fem år sitter de gamla takterna i och med det är med stor glädje de visar att de fortfarande kan förvalta Punksvallsarvet.

Västernorrlands tajtaste hiphopgrupp Supersci skapade bra stämning på scenen såväl som i publiken. Jag säger inte att mannen bredvid mig under konserten hade tagit droger – men han var definitivt i stämning när han mixade en, något vinglig, vals med robotdansen. Den bedriften räckte som kvalitetsstämpel för mig.

Sist ut är Mattias Alkberg och Conny Nimmersjö. De inleder ärligt talat något knackligt och jag befarar att det enda vi kommer få se är två rockfarbröder som runkar av varandra inför publik. Men med sådana låtkataloger att luta sig tillbaka mot är det svårt för de båda herrarna att göra fel och stundtals blir det faktiskt briljant.

I går jämförde jag Pipeline med den numera nedlagda New York-klubben CBGB. På adressen 315 Bowery/Bleecker street ligger numera en klädaffär. Med det stödet som Pipeline har kommer det dröja minst 40 år till innan man kan köpa byxor på Kyrkogatan 6.

Mer läsning

Annons