Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spiders trivs i Sundsvall

/
  • John Hoyles, Ann-Sofie Hoyles, Ricard Harryson och Olle Griphammar i Spiders spelar på Nordfest på fredagen.

Klassisk rock med guldkant. Det vill Göteborgsbandet Spiders förmedla.
På fredagskvällen spelar de på Nordfest.

Annons

På fredagskvällen slår Nordfest upp portarna för två dagar av rock i dess olika former.

Lyssna på banden. (Spotify)

Först ut är den lokala akten All is left, men senare på kvällen spelar ett omskrivet och omhuldat rockband från Göteborg.

TV: Thomas Björling om All is left.

Spiders bildades 2010 och hann knappt spela ihop sig förrän de blivit bokade till den heta hipsterfestivalen Way out west på hemmaplan.

– Vi blev överraskade. Vi startade Spiders som ett projekt som skulle spela in en singel. Helt plötsligt spelade vi på Way out west. Efter den starten har vi bara fortsatt, säger gitarristen John Hoyles.

Han har en bakgrund i band som Witchcraft och Troubled Horse. Steget till den garagedoftande rocken Spiders spelar var inte så långt.

– Det liknar musik som jag lyssnat på sedan jag var tolv år, Black Sabbath och Jimi Hendrix. Sedan spelade jag gitarr. Det är det jag kan.

Efter två ep-skivor släppte de fullängdsdebuten "Flashpoint" 2012 och förra året kom uppföljaren "Shake electric".

John Hoyles tycker sig se en utveckling i bandets sound.

– Vi har ändrat musiksmak under årens lopp. Det är mer Kiss och annan glam nu och man influeras av olika delar. Det är lite renare produktion på "Shake electric", "Flash point" var mer garage. Nu är det mer polerat men inte på ett dåligt sätt.

Spiders har precis genomfört en Europaturné och John Hoyles ser dem främst som ett liveband.

– Det är svårt för oss att se utifrån men vi bjuder på en riktig rockshow. Sedan har vi Ann-Sofie som frontfigur. Det finns få som henne i Sverige.

Spiders har spelat på Club Deströyers arrangemang Musikerslaget i Sundsvall en gång och John Hoyles ser fram emot att komma tillbaka till stan.

– Det ska bli jättekul, vi fick så bra bemötande sist. Vi pratade redan då om att komma tillbaka. Det ska bli kul att träffa våra kompisar i Bombus också.

Mer läsning

Annons