Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Systraskap är som semlor – du vill ha mer

/
  • Amanda Lindgren har en nästan skrämmande musikalisk talang.
  • Duon Systraskap imponerar med sin elektromusik under konserten på Pipeline.
  • Sabina Wärme sjunger med en inlevelse som lyfter låtarna ytterligare.

Konsert
Systraskap
Pipeline
Fredag 6 mars

Annons

På fredagen spelade Systraskap på Pipeline i Sundsvall. Konserten visar upp en duo med väldigt talangfulla musiker och en spännande samling låtar.

Jag kommer till konserten på Pipeline lite frusen. Jag har en stark känsla av att det kommer bli skönt att få åka hem efteråt. Men när Systraskap går på scenen inser jag att det inte tjänar något till att tänka på ett "efteråt." Bandet är helt oemotståndligt medryckande och gruvligt kompetenta. Under Systraskaps konsert finns bara nuet.

På en sida i mitt anteckningsblock skriver jag upp de musikinstrument som används. Sidan hinner bli fylld långt innan konserten är över. Som fullblodsproffs hanterar Amanda Lindgren och Sabina Wärme trummor, bas, klarinett, trumpet, klaviatur och lika många instrument till. Längs scengolvet slingrar sig förlängningssladdar och ljudkablar. Varje låt innehåller så många beståndsdelar att några tvingas stå tillbaka. Ibland hörs knappt sången utan bara anas, och rundgången i någon låt kanske är med flit.

Det är en underlig känsla att lyssna på Systraskap live. Det är svårt att sätta ord på upplevelsen. Konserten är kort. Det är som när du verkligen, verkligen gillar semlor. Och så får du en minisemla. Det är gott, men du vill gärna ha mer. Amanda Lindgrens talang är på gränsen till skrämmande. Att ha en hjärna som fixar att spela trummor och samtidigt sjunga är kanske inte osannolikt. Men Lindgren gör mer än så. Hon spelar trumpet, sjunger och spelar trummor – allt under en och samma låt. Och hon gör det bra.

Bandets låttexter handlar om ett behov av förändring och av att våga ta ställning. Lindgrens ljusare sopran blandas med Wärmes stabila alt. Sabina Wärme sjunger med en innerlighet som övertygar. Resultatet blir en riktigt bra konsert som visar upp ett band med stor potential.

Annons