Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Takida laddar om på hemmaplan efter Rockbjörnentriumfen: "Riktigt grymt pris att få"

Gruppen Takida från Ånge kommun utanför Sundsvall vann priset som årets rockgrupp på Rockbjörnen i tisdags. Galan hölls i Kungsträdgården i Stockholm och vinnarna utsågs efter röstning.

Annons

Rockgruppen Takida från Ånge utanför Sundsvall har vunnit en Rockbjörn för årets rockband.

– Det känns helt fantastiskt, men oväntat, säger Mattias Larsson som spelar gitarr i bandet.

Medlemmarna i bandet pratade om chanserna att vinna när de blev nominerade. De gick igenom att det kunde vara en idé att ha någon kampanj på sociala medier eller liknande men kom sedan fram till att inte göra någonting inför galan.

Mattias Larsson och Takidas sångare Robert Pettersson.

– Vi sa att vi får se hur det blir, och om vi ändå skulle vinna då med det upplägget så vore ju det helt toroligt.

Bandet var själva inte på plats för att ta emot priset men hälsade till sina fans genom en blodig video där deras huvuden låg på tallrikar på ett dukat bord. "God afton, tack till alla som röstat. Vi är metalbandet Takida. God kväll" löd hälsningen.

– Vi får ganska mycket idéer när vi är tillsammans så vi sa att fan, om vi skulle vinna då hittar vi på något tok. Det blir mycket humor, berättar Mattias Larsson om videon.

Att vinna just en Rockbjörn tycker gruppen är extra roligt just för att det inte är en jury som avgör utan publiken som röstar.

– Det känns tyngre, riktigt grymt pris att få. Det är ett kvitto på att vi måste ha gjort någonting riktigt bra, säger han.

Just nu är gruppen hemma i Ånge och vilar efter sitt turnerande och träffar vänner och familj, men i höst blir det mer spelningar för gruppen. Deras nya platta släpps i USA den 21 oktober.

– Det kommer att bli mycket med det och resor hit och dit, men någonting kommer vi uppträda i Sverige också, säger Mattias Larsson.

Om den nya skivan säger Mattias Larsson att det är det gruppen gillar och känner för i stunden som styr resultatet på musiken.

– Alla skivor har gått något steg åt något håll, även den här. Vi gör det vi tycker är bra helt enkelt, det vi gillar just nu. Det behöver inte analyseras så mycket, mest lyssna bara, säger han och fortsätter:

– Vi har ingen agenda eller så att påverka folk på ett visst sätt, vi vill bara beröra människor. Gillar folk det så är det fett, säger han.

Mattias Larsson berättar att det har varit ett händelserikt år och att han tror att det kommer att fortsätta så.

– Det kommer bli mycket nytt nästa år, det känns spännande. Vi kommar att fortsätta satsa utanför Sverige, vi har riktigt bra backning för det nu, säger han.

Men gruppen kommer inte att glömma sina fans i Sverige.

– Det kommer att vara som vanligt, de är alltid med oss i allt. Som de alltid har varit.

Vinnare av Rockbjörnar 2016

Årets Kvinnliga Liveartist: Laleh Miriam Bryant Molly Sandén Veronica Maggio Zara Larsson

Årets Manliga Liveartist: Avicii Danny Saucedo Frans Håkan Hellström Måns Zelmerlöw

Årets Livegrupp: Axwell/Ingrosso Ghost KentNorlie & KKV The Fooo Conspiracy

Årets Genombrott: Cherrie Frans Martin Almgren Peg Parnevik Sabina Ddumba

Årets Hårdrock/Metal: Backyard Babies Europe Ghost Sabaton Takida

Årets Svenska Låt: Bara Få Va Mig Själv - Laleh Egoist - Kent Ett Sista Glas - Miriam Bryant Summerlove - The Fooo Conspiracy If I Were Sorry - Frans

Årets Utländska Låt: Can't Stop The Feeling - Justin Timberlake Cheap Thrills - Sia Faded - Alan Walker Hello - Adele Love Yourself - Justin Bieber

Årets Konsert: Adele (Stockholm, Tele2 Arena 29/4) Beyoncé (Stockholm, Friends Arena 26/7) Bruce Springsteen (Göteborg, Ullevi 25 + 27/6 + 23/7) Håkan Hellström (Göteborg, Ullevi 4-5/6) The Fooo Conspiracy (Stockholm, Globen 12/9)

Årets Fans: Foooers Håkan Hellström fans Kent fans Sabaton fans Zara Larsson fans

Mer läsning

Annons