Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Triple & Touch fick Stöde kyrka att rocka loss: "Alltid inspirerande att komma hit"

Inför fullsatt salong vände Stödebekantingen Göran Rudbo hem med sitt Triple & Touch. Och det blev en speciell kväll. "Absolut, jag har ju varit här större delen av mitt liv", säger han.

Annons

För elfte året i rad arrangeras just nu Stöde musikvecka.

På torsdagskvällen var sångduon Triple & Touch, med Göran Rudbo och Ken Wennerholm, på plats i Stöde kyrka. Under en och en halv timma höll de publiken i gång med sång och artisteri – och när konserten avslutats belönades de med en rungande applåd.

Göran Rudbo och Ken Wennerholm utgör Triple & Touch.

– Stämningen var glad. Hela Stöde kyrka log. Och vi är också glada, säger Göran Rudbo.

Med sig på scen hade de sydafrikanskan Ntombenhle Shobede. De möttes redan 2006 och har jobbat sedan dess. Första gången hon besökte Sverige för 2007.

– Jag minns inte ens hur många gånger jag varit här. Den här gången stannar jag till slutet av augusti. I morgon åker jag till Stockholm, men jag kommer snart att se dem igen, säger hon.

Ntombenhle Shobede gjorde entré en bit in i konserten. Här är hon på väg ut efter konsertens slut.

Senast duon Triple & Touch besökte Stöde musikvecka var för en handfull år sedan. Och de gillar att återvända.

– Det är underbart. Kanske är det andra gången på musikveckan, men vi har varit här många gånger. Det är alltid härligt att komma hit för området är väldigt fint, invånarna är vänliga och kyrkan är vacker. Det är inspirerande att komma hit, säger Ken Wennerholm.

Bakom Stöde musikvecka finns en projektgrupp om fem personer och dessutom ytterligare ett 20-tal volontärer. En av arrangörerna är Kerstin Brandell-Svensson, som tidigare år också suttit i projektgruppen.

– Kvällen blev jättebra. Triple & Touch drar lite extra intresse tack vare Göran Rudbo, så i kväll var det lite extra mycket folk här. Och det är inte alla som får alla åldrar, inklusive 80-åringarna, att klappa med, säger hon.

Vad betyder den här veckan för Stöde?

– Den är jätteviktig. Namnet Stöde musikvecka sprids allt mer, det är många som vet vad det är och det är allt fler som kommer hit, säger hon.

■ ■ För mer nyheter från Medelpad varje dag – följ ST.nu på Facebook.

Många ville föreviga torsdagskvällens konsert.

Mer läsning