Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Världspremiär på Club Frifolk

/
  • Daniel Ek, Emma Ahlberg, Ulrika Bodén och Niklas Roswall bildar en ny konstellation.

På onsdagskvällen är det Club Frifolk igen.
Klubben gästas den här gången av en ny och spännande folkmusikkonstellation.

Annons

På onsdagen är det Club Frifolk, på First Hotel Strand i Sundsvall igen.

Då gör Ulrika Bodén gemensam sak med sitt favoritband Ahlberg, Ek och Roswall. Både Emma Ahlberg och Daniel Ek kommer från Sundsvall.

Kvartetten är specialbokad för en festivalspelning i Førde i Norge i sommar, så här får publiken på Club Frifolk chansen att ta del av en världspremiär av ett nytt musikaliskt samarbete.

Ulrika Bodén är en mångsidig sångerska, musiker och låtskrivare. Med sin uttrycksfulla röst räknas hon som en av de främsta folksångerskorna i Sverige och anlitas som solist i både traditionella och nyskapande sammanhang. De ångermanländska visorna löper som en röd tråd genom hennes musicerande.

Ahlberg, Ek & Roswall har de senaste åren etablerat sig som en av de mest spännande akterna på den svenska folkmusikscenen, med sitt bländande samspel, fantasifulla arrangemang och omsorgsfulla repertoar. I deras musik finns influenser av både pop och barock, stor klanglig bredd och ett alldeles oemotståndligt sväng.

Det blir musik ur både Ulrikas och AERs egna repertoarer samt en bunt sånger nya för just det här tillfället.

Club Frifolk arrangeras av Studieförbundet Bilda och är en del av en satsning på folkmusik i region Mittsverige. Ett av Bildas ledord är deltagarkultur och därför uppmanar arrangören alltid publiken att ta med egna instrument för att buskspela, före och efter konserterna.

Intresset finns. Så här skriver arrangören: "Ryktet om Club Frifolk har spridit sig med rekordfart, efter det lyckade första arrangemanget, och har resulterat i att vi nu har en lång rad artister som står på kö. Bara häromdagen fick vi mail från ett grekiskt folkmusikband som vill spela hos oss."

Mer läsning

Annons