Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vitt Brus släpper efterlängtad singel och video

Rockbandet Vitt Brus har funnit sedan 2008 men inte förrän nu har de släppt debutsingel och video med låten "Varför".

Annons

Det tog åtta år men nu släpper rockbandet Vitt brus sin debutsingel "Varför" med tillhörande musikvideo.

Vitt Brus har släppt singel och musikvideo.

– Vi är redan på gång med att skriva klart flera singlar och vårt mål på kort sikt är att ge ut en EP. På lång sikt ska vi så klart ta över världen, säger Robin Flink, gitarrist i Vitt Brus, i ett pressmeddelande.

Se videon här

Vitt Brus bildades hösten 2008 med ambitionen att skapa eget material. Alla fyra bandmedlemmar har ett tidigare förflutet i andra band inom helt olika genrer. I brist på egna låtar repade bandet ihop sig med andra artister musik i väntan på inspiration.

Sitt första framträdande hade de under sensommaren 2009 med en repertoar bestående av tolv låtar. Sedan den gången har de spelat i många olika sammanhang, i och utanför Sundsvall.

Sommaren 2015 kände samtliga i bandet att de var färdiga med att spela andras material och ville göra verklighet av sin ursprungliga ambition. Vitt Brus spelar svenskt rock som plockar influenser från bland annat Paramore, Oasis, Goo Goo Dolls, Thrice och Muse.

Singeln “Varför” har de spelat in i egen studio. Mixat och mastrat har Magnus Pejlert gjort. Musikvideon är inspelad på Pipeline i Sundsvall. Filmad och redigerad av Jens Larsson på Larssonfilm som tidigare spelat in musikvideo åt till exempel Kill Kill Pussycat! och Dem Andra.

Vitt Brus består av

Robin Flink: sång och gitarr

Ulf Persbro: sång, gitarr och klaviatur

Mattias Eklöf: bas

Mikael Larsson: trummor

Mer läsning

Annons