Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Musikalsuccén kommer till Sundsvall: "Min son föddes där under en turné"

På Stadsteatern i Stockholm har den gjort succé. Nu kommer musikalen "From Sammy with love" till Sundsvall i höst.

"From Sammy with love" hade premiär på Stockholms Stadsteater 2012. Sedan dess har föreställningen spelats 184 gånger vilket gör den till föreställningen som har spelats längst i Stadsteaterns historia.

Nu ska "From Sammy with love" ut på Sverigeturné och kommer till Sundsvall den 24 oktober.

Huvudrollsinnehavarna Karl Dyall och Rennie Mirro gestaltar Sammy Davis Jr:s liv.

– När jag repade "Singing in the rain" med Kalle läste jag en bok om Sammys liv och helt tagen. Jag gav den till Kalle i premiärpresent. Det var där idén föddes. Vilket otroligt liv han levde, säger Rennie Mirro.

– Det var spännande att få se personen bakom leendet. Han kämpade med livet och tiden han levde i, säger Karl Dyall.

De båda presenterade idén för producenten av "Singin in the rain", Vicky van der Lancken. Hon introducerade Mirro och Dyall i sin tur för Benny Fredriksson på Stockholms stadsteater.

Föreställningen koncentrerar sig på början av Sammy Davis Jr:s liv och karriären på 1960-talet

– Det var då Rat pack (Sammy Davis, Frank Sinatra och Dean Martin) var som störst, och det i en tid när det var väldigt segregerat i USA. Han var en extraordinär herre som gjorde otroliga saker, säger Rennie Mirro.

Hur gestaltar man en sådan karaktär som Sammy?

– Vi var måna om att hitta vår Sammy, inte bara efterlikna. Det går inte att vara honom. I våra ögon skulle det nästan vara respektlöst. Vi ville hitta en historia och gestalta det han varit med om, säger Rennie Mirro.

– Det fanns tangenter i våra liv. Sedan försökte vi blotta det på scen. Jag ville konfrontera det tuffa som mina föräldrar mötte när de trodde på kärleken, säger Karl Dyall.

I Stockholm blev musikalen en succé och hittills har det blivit 184 föreställningar

– När man sätter i gång något hoppas man att det ska gå bra men vi hade aldrig kunnat drömma om det här. Vi har levt på den här euforin. Rent praktiskt blir det som vilket jobb som helst efter ett tag. Utmaningen på scen är att leverera trots att man inte vill. Det kan bli de föreställningarna man kommer ihåg mest, säger Rennie Mirro.

Att åka på Sverigeturné är något de velat från start, att komma ut i landet.

– Vi har alltid pratat om att turnera och det är roligt att byta miljö oftare. Jag nyfiken hur de olika orterna tar emot föreställning, säger Karl Dyall.

Rennie Mirro ser väldigt mycket fram emot att komma till Sundsvall.

– Sundsvall är min favoritstad. Min son är född där under en turné. Det var 2004 med Robert Wells. Vi fick en sådan uppbackning på förlossningen. När sedan Robert och Charlotte Perrelli kom upp med blommor på BB, barnmorskorna baxnade, säger Rennie Mirro.