Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Musiker stöttar amerikanska presidentkandidaten Bernie Sanders

Rockveteranerna Red Hot Chili Peppers kommer att vara huvudakten under en konsert som anordnas för att dra in pengar till den demokratiske presidentaspiranten Bernie Sanders kampanj.

Sanders förlitar sig på gräsrotsinsamlingar och vägrar ta emot pengar från bolag och så kallade super-pacs, där pac står för political action committee (vilket kan översättas med politisk aktionskommitté).

Sanders har blivit mycket populär i musikkretsar och Red Hot Chili Peppers basist Michael Balzary uttryckte sitt stöd för honom på Twitter inför konserten som hålls den 5 februari på Theatre at Ace Hotel i Los Angeles.

"Bernie Sanders är den enda vettiga kandidaten till att bli USA:s president", skriver han.

Även medlemmar ur gruppen Vampire Weekend, Killer Mike, Foster the People och Josh Hutcherson visar sitt stöd för den demokratiske politikern. De är alla inbokade på konserten "Studenter för Sanders" i Iowa den 30 januari.

Tove Eriksson/TT