Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Musikskolan bjöd på svängig jultradition

Den här veckan har Ånge musikskola genomfört sin traditionella julturné runt om i skolornas värld.

En juldoftande allsångskonsert med ett rikligt inslag av dans.

Så kan man beskriva den julkonsert som Ånge musikskola bjudit på under den här veckan. En traditionell avslutning på höstterminen som vid det här laget har hunnit få åtskilliga år på nacken.

Under knappa timmen så har den unga publiken fått stifta bekantskap med allt från glada tomtegubbar och Dan Banan till kvackande små grodor och musikanter från Skaraborg.

I dag genomfördes de sista framträdandena för i år. Detta då musikskolans turnébuss stannade till vid skolorna i Fränsta och Ljungaverk.

Tidigare i veckan har samma buss även sett till att slussa eleverna till skolorna i Erikslund, Alby och Ånge (TV-klippet) för framträdanden även där, och totalt har omkring 30-40 unga musikanter och sångare medverkat varje gång.

Nu har eleverna fått packa ner sina instrument och vila sina röster. Lärarna fortsätter däremot på det inslagna julspåret ytterligare en dag. Detta genom att under torsdagen bjuda förskolebarnen i Ånge och Fränsta på julsjung. Även det en tradition som varit med under ett antal år.

Tillbakablick: Så här såg det ut när musikskolan besökte Ljungaskolan 2013