Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Musikskolan läggs ner

Med röstsiffrorna 224 beslutade Nordanstigs fullmäktige på måndagskvällen att lägga ner den kommunala musikskolan efter nästa års vårtermin.

Beslutet var sedan länge givet men Carina Malmborg (v) försökte få fullmäktige att budgetera medel för hela 2009 men fick stöd av bara centerpartisterna Anders Broberg och Thomas von Wachenfeldt samt Peter Fagerhov (kd). Fyra ledamöter avstod från att rösta.

Skolchefen AnnKristine Elfvendal gav än en gång en övertygande redovisning om att musikskolan lever vidare men i ny form.

Charlotte Klötz (fp) drev på för att fullmäktige inte skulle anslå några investeringsmedel till Hassela och Bringsta skolor men föll med 217.

Budgeten, som ST tidigare berättat om, gick även i övrigt igenom. Sexåringarna får behålla skolskjutsen 2009, beslutet togs utan debatt.